Po dobu TV vysílání koncertu pro Ukrajinu se vybralo 158 mil. Kč

úterý, 1. března 2022, 20:10 Aktuality, TV MediaGuru

Na Václavském náměstí v Praze proběhl v úterý večer benefiční koncert na pomoc lidem zasaženým konfliktem na Ukrajině.

Zdroj: Shutterstock

Zdroj: Shutterstock

V Praze na Václavském náměstí se v úterý večer uskutečnil speciální benefiční koncert na pomoc lidem zasaženým konfliktem na Ukrajině. Přímý přenos vysílaly první kanál České televize, TV Nova a Radiožurnál. Přenos se ale díky sdílení objevil na řadě dalších médií i na sociálních sítích řady organizací, prostřednictvím iVysílání se dostal i do většiny zemí světa. Přenos jsme nabídli také na našich stránkách. Organizátoři na konci televizního přenosu oznámili, že na účet Člověka v tísni bylo po dobu vysílání koncertu zasláno 158 mil. Kč a že prostřednictvím dárcovských SMS se vybralo 22,5 mil. Kč.

Vystoupily například skupiny Mig 21, Chinaski a Pražský výběr. Zapojili se zpěváci Marie Rottrová a Tomáš Klus či hudebníci z České filharmonie. Večerem provedli moderátoři ČT Světlana Witowská a Daniel Stach.

Záznam z koncertu je možné zhlédnout zde.

Výtěžek koncertu poputuje do sbírky Člověka v tísni SOS Ukrajina. Organizace humanitární pomoc na Ukrajině poskytuje již od roku 2014, a jakmile to situace umožní, soustředí se její týmy na zajištění nejzákladnějších potřeb – potravin a zázemí pro vnitřní uprchlíky. Člověk v tísni je připraven pomoci nejen na Ukrajině, ale v případě potřeby i v okolních zemích, které pravděpodobně zasáhne uprchlická vlna.

-stk-