Twitter chce označovat tweety s odkazy na provládní ruská média

úterý, 1. března 2022, 07:00 Aktuality, Internet & Mobil MediaGuru

Tweety s odkazy na ruská provládní média budou mít nově speciální označení, oznámila podle agentury AFP americká internetová společnost Twitter.

Zdroj: Twitter

Zdroj: Twitter

Tweety s odkazy na ruská provládní média budou mít nově speciální označení, oznámila podle agentury AFP americká internetová společnost Twitter. Sociální síť také bude snižovat dosah těchto příspěvků.

„Tweetům, které sdílí odkazy na média propojená s ruskou vládou, přidáváme označení a podnikáme také kroky, abychom značně omezili jejich šíření na twitteru," napsal na sociální síti jeden z manažerů firmy Yoel Roth.

Každý příspěvek na twitteru s internetovým odkazem na médium blízké ruskému vedení bude doplněn textem „tento tweet odkazuje na web média s vazbami na ruskou vládu", upřesnila agentura AFP.

Roth připomněl, že společnost Twitter se již uchýlila k podobnému kroku v případě informací týkajících se covidu-19 nebo voleb v řadě zemí. Podle manažera se od čtvrtka, kdy začala ruská invaze na Ukrajinu, denně na twitteru objeví přes 450.000 tweetů odkazujících na ruská provládní média.

V souvislosti s ruským napadením Ukrajiny se dříve Google, YouTube a Meta, která vlastní Facebook, rozhodly zastavit ruským médiím financovaným státem příjmy z reklamy.

-čtk-