Videoslužba iVysílání uvedla nové mobilní aplikace

středa, 30. března 2022, 16:05 Aktuality, TV MediaGuru

Česká televize vydala nové mobilní aplikace pro svůj online videoarchiv iVysílání.

Zdroj: Ackee

Zdroj: Ackee

Česká televize vydala nové mobilní aplikace pro svůj online videoarchiv iVysílání. Ty vznikly ve spolupráci s vývojářskou firmou Ackee, která v minulém roce zvítězila v otevřeném výběrovém řízení. Nové aplikace nahrazují stávající aplikace pro Android a iOS.

Vývoj mobilních aplikací pro novou videoplatformu je součástí plánu ČT kompletně modernizovat službu iVysílání a prostřednictvím těchto komunikačních a distribučních kanálů se více přiblížit publiku. 

Nový internetový archiv pořadů z programu ČT1, ČT2, ČT24, ČT sport, ČT :D a ČT art nabízí živé vysílání, výběry nejsledovanějších videí, umožňuje vyhledávat podle názvu, žánru nebo data vysílání, streamovat a zrcadlit vybraný obsah skrze AirPlay či Chromecast. Aplikace má být přívětivá i pro uživatele se zrakovým a sluchovým handicapem.

„Naším cílem bylo poskytnout uživatelům maximální komfort při procházení archivu ČT a sledování obsahu online. Na základě zpětné vazby ke stávajícím aplikacím jsme se mimo jiné zaměřili na maximální využití nativních prvků při přehrávání videa,” přibližuje Jan Mísař z Ackee, jehož tým měl na starosti vývoj aplikací pro iOS. „Správně použitý nativní přehrávač dokáže oproti předchozímu řešení nabídnout například pohodlnější práci s časovou osou nebo funkci obraz v obraze napříč celým systémem, a zásadně tak zlepšit uživatelskou zkušenost,” dodává.

ČT spustí první fázi nové generace iVysílání 6. prosince

středa 1. prosince 2021

-mav-