Vinted uživatelům radí, jak se chránit před podvodníky

úterý, 29. března 2022, 07:15 Aktuality, Internet & Mobil, Marketing MediaGuru

Platforma Vinted informovala své uživatele o tom, jak bezpečně provádět onlinové transakce.

Zdroj: Shutterstock

Zdroj: Shutterstock

S rostoucí využívanosti online platforem roste obava z jejich zneužívání podvodníky. Platforma Vinted proto informovala své uživatele o tom, jak bezpečně provádět transakce. Pomocí emailingu upozornila své členy na podvodné metody, na které by si měli dát pozor. 

„Zaslali jsme naším členům informace s tipy, jak rozpoznat phishingové e-maily a falešný obsah a jak se proti nim bránit," uvedla mluvčí společnosti. Tyto informace jsou dostupné rovněž  v Centru nápovědy na webových stránkách aplikace. Jsou zde uvedeny i zásady bezpečného nakupování. „Doporučujeme všem, aby jakékoli podezřelé chování nebo incidenty nahlásili přímo prostřednictvím aplikace oddělení zákaznických služeb. To nám umožňuje podniknout příslušné kroky,“ dodává mluvčí.

Phishingové útoky jsou podle Vinted jednou z nejpoužívanějších metod a scamming má různé podoby a často se mění od odkazů na QR kódy. Podvodníci, vydávající se za Vinted, obvykle žádají e-mailovou adresu nebo telefonní číslo. 

Aplikace Vinted, určená pro prodej a nákup oblečené a doplňků z druhé ruky, eviduje v Česku jeden milion uživatelů. Ti spolu mohou vzájemně komunikovat pomocí chatovacího systému integrovaného v platformě. Korespondence a komunikace pomocí tohoto integrovaného chatu má být zásadní pro udržení bezpečnosti.

Zájem o secondhandovou módu se zvyšuje i na českém trhu

úterý 22. března 2022

-mav-