Voyo v pátek zahájí vysílání seriálu Národní házená

úterý, 22. března 2022, 07:10 Aktuality, TV, Internet & Mobil MediaGuru

V pátek 25. března uvede Voyo první dvě epizody osmidílného komediálního seriálu ze sportovního prostředí, Národní házená.

Národní házená, zdroj: TV Nova

Národní házená, zdroj: TV Nova

V pátek 25. března uvede Voyo první dvě epizody osmidílného komediálního seriálu ze sportovního prostředí, Národní házená. Ten vznikl pod značkou Voyo Originál. Autorem scénáře podle námětu Daniela Strejce je Michal Suchánek, který se spolu s Vladimírem Skórkou ujal i režie. V hlavních rolích se objeví Václav Neužil, Michal Suchánek, Jiří Langmajer, Martin Pechlát, Petr Vršek a Jakub Špalek

Děj seriálu se odehrává v malém městečku, které kdysi bývalo baštou národní házené. Parta přátel při vzájemných setkáních vzpomíná na staré zlaté časy, kdy v této sportovní disciplíně společně vyhráli mistrovský titul. Z letargie všedních dnů vytrhne partu kamarádů pozvánka na veteránské klubové mistrovství na Slovensku a s vidinou obnovy zašlé slávy se starý tým dává dohromady a začíná s tréninkem.

„Seriál je o partě kamarádů, kteří mají své rodiny, své životy, své průšvihy, ale spojuje je láska ke sportu, který hrávali a měli pocit, že se kolem něj točí svět. Ve skutečnosti se kolem něj, možná kdysi, točilo jen jejich město,“ říká k seriálu spolurežisér a autor scénáře Michal Suchánek.

„V národní házené je pro mě nějakým způsobem vepsaná česká povaha, alespoň do jejích pravidel,“ uvedl autor námětu a producent Daniel Strejc.  

V roli seriálové matky Václava Neužila se představí Jitka Sedláčková, manželku Martina Pechláta ztvárnila Veronika Žilková. Seriálovou manželku Jakuba Špalka hraje Linda Rybová a exmanželku Petra Vrška ztvárnila Jitka Schneiderová. V dalších rolích se představí Hana Igonda Ševčíková, Berenika Suchánková, Filip Kaňkovský, Sára Rychlíková, Marek Taclík a Luboš Veselý.

Předplatitelé Voyo mohou seriál Národní házená sledovat od pátku 25. 3. 2022, kdy budou uvedeny první dvě epizody osmidílného seriálu a každý následující pátek budou uvolněny vždy na dva nové díly. 

-mav-