HP otevírá v Praze svou první prodejnu ve střední Evropě

čtvrtek, 21. dubna 2022, 11:15 Aktuality, Retail MediaGuru

HP otevírá v Praze svou první oficiální prodejnu ve střední Evropě. Nachází se v blízkosti OC Arkády Pankrác, nabízí i speciální herní koutek.

Nová prodejna se nachází vedle OC Arkády Pankrác na Praze 4, zdroj: HP

Nová prodejna se nachází vedle OC Arkády Pankrác na Praze 4, zdroj: HP

Společnost HP společně s partnerem E LINKX otevřela ve čtvrtek 21. dubna v Praze první oficiální kamenný obchod HP ve střední Evropě. Zákazníci prodejnu s přibližnou rozlohou 200 m² naleznou v blízkosti nákupního centra Arkády Pankrác. První značkový showroom a obchod společnosti v Praze, který provozuje společnost E LINKX, nemá být jen další prodejnou. Cílem je také informovat a vzdělávat, prodejna má velké zázemí, které bude možné využít pro osobní schůzky, přednášky, výukové kurzy a další akce. V herním koutku je v plánu vysílání streamů.

„Chtěli bychom, aby se toto místo stalo centrem pro kreativní prezentaci výrobků HP. Zveme návštěvníky, aby fotili, natáčeli videa a stali se součástí zákaznické cesty společnosti HP. Zákazník čím dál víc preferuje seznámit se s produktem i přímo, nejen online, což se týká především produktů ve vyšších cenových hladinách,“ uvádí Erika Lindauerová, generální ředitelka HP pro Českou republiku, Slovensko a Maďarsko.

Nabízený sortiment mimo jiné obsáhne i speciální PC sestavy, výkonná zařízení i standardní stolní počítače a notebooky pro každodenní použití.. 

„Kromě HP produktů pro běžné domácí využití si zákazníci budou moci prohlédnout a na vlastní kůži vyzkoušet i technologie, které k vidění běžně nebývají. Půjde například o speciální sestavy a profesionální vysoce výkonná zařízení. Rádi bychom se zaměřili i na herní počítače a notebooky, virtuální realitu a další specifická zařízení pro různé profesní i zájmové kategorie, jako jsou tvůrčí pracovníci, designéři, výrobci, architekti a inženýři,“ říká Roman Plášil, ředitel e-shopu HPmarket.cz.

HP Inc. nabízí portfolio produktů a služeb v oblastech osobních počítačů, tiskáren a řešení pro 3D tisk. E LINKX je česká softwarová společnost, zaměřená na vývoj a implementaci zakázkových řešení pro obchod, skladové hospodářství a logistiku. Společně s tím společnost provozuje zavedenou obchodní značku HPmarket.cz.

-zue-