Knihobot buduje partnerskou síť, spojuje se s Levnými knihami

čtvrtek, 14. dubna 2022, 07:35 Aktuality, Marketing, Retail MediaGuru

Knihobot se spojuje se sítí Levné knihy. Lidé do jejích prodejen budou moci přinést knihy k odkupu.

Pod značkou Knihobod začíná knižní second-hand budovat svou partnerskou síť ve spolupráci s Levnými knihami, zdroj: Knihobot.

Pod značkou Knihobod začíná knižní second-hand budovat svou partnerskou síť ve spolupráci s Levnými knihami, zdroj: Knihobot.

Knižní second-hand Knihobot se spojuje se sítí Levné knihy. Od tohoto týdne mohou lidé poslat své přečtěné knihy do Knihobotu zatím přes pět poboček Levných knih. 

Knihobot si od kroku slibuje především vyšší motivaci lidí při posílání knih zpět do oběhu. Na pobočku Levných knih totiž bude možné přinést knihy, aniž by bylo nutné je zabalit, a to již od jednoho kusu. Personálu na pokladně bude stačit sdělit jméno, email a telefonní číslo. Noví zákazníci pak ještě v následné komunikaci doplní číslo účtu, kam jim bude Knihobot vyplácet provize. O zbytek – tedy převoz knih do skladu, jejich nafocení, následný prodej, předání novému majiteli a vyplacení provize – se již postará Knihobot, jemuž Levné knihy vybrané tituly předají. 

„Sice posíláme zdarma kurýra na jakoukoliv adresu v Česku, stále se to ale nevyrovná pocitu, že prostě vezmu pět knih pod paži a cestou na nákup je nechám v knihkupectví,” zmiňuje Dominik Gazdoš, zakladatel Knihobotu. „A pokud chcete mít jistotu, že o vaše knížky bude zájem, můžete nám je dopředu vyfotit – obratem dáme vědět, jestli má smysl je nosit.”

Do projektu se v první fázi zapojuje pět poboček Levných knih v Brně. Konkrétně v centru v Masarykově ulici, v obchodních centrech Královo pole, Futurum a Olympia a v areálu Globusu Ivanovice.

„Na Moravě nemáme zatím žádnou pobočku a našim místním zákazníkům jsme chtěli umožnit stejně snadné vracení, jaké mohou využívat lidé z Prahy a okolí,” vysvětluje volbu místa Dominik Gazdoš s tím, že tato spolupráce je ukázkou, jak bude budoucnost takovéto partnerské sítě vypadat. Knihobot ji buduje pod značkou Knihobod a v letošním roce by se měla stát jedním z pilířů tuzemské expanze. 

-stk-