McDonald’s se spojil s Pokáčem, „žere naši planetu“

pondělí, 25. dubna 2022, 09:25 Aktuality, Marketing MediaGuru

McDonald’s spolupracuje s písničkářem Pokáčem, který pro značku vytvořil novou skladbu i klip.

Zdroj: McDonald's

Zdroj: McDonald's

Společnost McDonald’s pokračuje ve své kampani „Naše protože“, v níž nabádá své zákazníky a širokou veřejnost k ochraně přírody a šetrnému přístupu k planetě Zemi. V rámci kampaně nyní spojila síly s písničkářem Janem Pokorným alias Pokáčem, který pro ni složil píseň s názvem „Žeru naši planetu“. Veřejnosti ji představil na svých sociálních sítích u příležitosti mezinárodního Dne Země. Píseň se zároveň stává hymnou iniciativy Trash Patrols, uklízecích čet složených ze zaměstnanců restaurační sítě McDonald‘s. 

„Země je nejlepší planeta, taky zatím jediná obyvatelná, tak na to pojďme myslet a chovat se k ní podle toho. Ono to není zase tak složité. Já se třeba považuji za extrémního lenocha, ale aspoň ty odpadky poctivě třídím, dokonce občas chodím i pěšky. Prostě žeru naši planetu,“ říká Pokáč, jenž je autorem textu i hudby, o produkci a hudební aranžmá se postaral Jiří Burian. 

„Hledali jsme způsob, jak v naší kampani pokračovat dál zábavnou a hravou formou, oslovit širokou veřejnost kreativním a milým způsobem,“ dodává Jitka Pajurková, ředitelka komunikace a PR McDonald’s ČR a SK.

V rámci spolupráce vznikl také videoklip, o který se postaralo Studio Krutart, autorkou ilustrací je Noemi Valentíny. Za ideou a realizací spolupráce stojí agentura MSL, která se stará také o PR, komunikace na sociálních sítích jde za agenturou Follow Bubble.

Píseň se současně stává hymnou Trash Patrols, dlouhodobé celorepublikové iniciativy, v rámci které skupiny složené ze zaměstnanců restaurací McDonald’s uklízí okolí restaurací i oblíbená výletová místa v regionech.

-stk-