Regionální televize.cz vysílá deset let, počítá s větší rolí IPTV

pátek, 29. dubna 2022, 10:30 Aktuality, TV MediaGuru

Na začátku dubna uplynulo deset let od doby, kdy své vysílání zahájila Regionální televize.cz.

Eva Stejskalová na oslavě 10. výročí vysílání Regionální televize.cz, zdroj: Regionální televize.cz

Eva Stejskalová na oslavě 10. výročí vysílání Regionální televize.cz, zdroj: Regionální televize.cz

V pátek 1. dubna 2022 uplynulo deset let od zahájení vysílání Regionalnitelevize.cz. To odstartovalo 1.4. 2012 ve 13 hodin zpravodajským blokem z regionů. Za dobu své existence televize odvysílala desetitisíce reportáží z regionů a stovky zpravodajských, dokumentárních a publicistických pořadů – řadu z nich z vlastní produkce. Oslava desetiletého výročí se uskutečnila tento týden ve středu v TOP Hotelu Praha.

„Je to pro nás významný mezník a velký závazek do budoucna. Nejen pro naše partnery, ale i diváky. Věřím, že po deseti letech se již můžeme označovat za stálici na mediálním trhu,” uvedla ředitelka a spolumajitelka televize Eva Stejskalová.

Televize začínala na satelitu Astra 3B, postupně však byla zařazována do dalších platforem a více než čtyři roky vysílala také v rámci pozemního digitálního vysílání ve všech regionech. Těsně před covidovou pandemií však pozemní vysílání opustila a návrat do něj už neplánuje.

„Nadále zůstáváme součástí tradičního satelitního vysílání, nicméně s nástupem 5G sítí budou hrát stále větší roli internet a IPTV na úkor tradičních platforem, proto se snažíme více soustředit na kvalitu obsahu, který je pro divácký potenciál důležitější,” uvedla Stejskalová. Vedle tradičních magazínů a formátů tak v poslední době vznikly nové projekty jako je S ženskou za kniplem, Mistři zapomenutých řemesel či Fascinující svět nanotechnologií a v tuto chvíli vzniká cyklus pro gurmány a milovníky domácích produktů Ivanova farma.

Regionalnitelevize.cz se jako celostátní tematický program od svého počátku věnuje „pozitivnímu regionálnímu zpravodajství" a zajímavostem z moravských, českých a slezských regionů a zpravodajsky pokrývá všechny kraje České republiky.

Začátky vysílání Regionální televize.cz, zdroj: Regionální televize

Začátky vysílání Regionální televize.cz, zdroj: Regionální televize.cz

Provozovatelem Regionální televize.cz je stejnojmenná společnost, kterou z poloviny vlastní Eva Stejskalová. Třicetiprocentní podíl drží společnost Our Media a zbývajících 20 % Synot Invest Limited.

-mav-