Suchej únor s novou kampaní apeluje na rodiče

středa, 13. dubna 2022, 07:15 Aktuality, Reklama MediaGuru

Suchej únor přichází s novou kampaní #Nechmeldeti. Vyzývá rodiče, aby zvážili přístup k podávání pivních nápojů svým dětem.

Zdroj: Nechmel děti / Suchej únor

Zdroj: Nechmel děti / Suchej únor

Nezisková organizace Suchej únor přichází s novou kampaní pod názvem #Nechmeldeti. Cílem je inspirovat rodiče, aby zvážili svůj přístup při podávání ochucených i neochucených pivních nápojů svým potomkům.

„V kampani #Nechmeldeti se věnujeme příčinám, které mohou vést k nadměrnému pití alkoholu v dospělosti. Stejně jako každý (Suchý) únor inspirujeme k zamyšlení všechny dospělé, kteří nadměrně pijí alkohol, chceme teď inspirovat rodiče, aby zvážili, jestli je v pořádku dávat dětem od útlého věku pivní nápoje,“ říká Petr Freimann, ředitel neziskové organizace Suchej únor, která obě kampaně pořádá. 

Suchej únor spolupracuje na kampani s odborníky na závislosti z Kliniky adiktologie Všeobecné fakultní nemocnice v Praze. Ti potvrzují, že trend pití ochucených pivních nápojů dětmi představuje významný problém. Z průzkumu, který realizovala na vzorku 1006 rodičů dětí ve věku 3–15 let agentura Nielsen Admosphere, vyplývá, že významná část českých dětí tyto nápoje konzumuje a rodiče si často neuvědomují rizika s tím spojená. 

Kampaň staví na webu www.nechmeldeti.cz, sociálních sítích a sítích partnerů. Ke kampani #Nechmeldeti se mimo samotné Kliniky adiktologie oficiálně připojily i organizace A.N.O. (Asociace nestátních organizací), OSPRCH (Odborná společnost pro prevenci rizikového chování) nebo MŠMT. Společně spolu s dalšími neziskovými organizace pak chystají další aktivity, které postupně představí.

-stk-