T-Mobile vstupuje do metaverza, spouští hru v Robloxu

středa, 20. dubna 2022, 07:35 Aktuality, Reklama MediaGuru

T-Mobile rozvíjí svůj hudební projekt Electronic Beats, s nímž v nové fázi vstupuje do metaverza.

Zdroj: T-Mobile

Zdroj: T-Mobile

T-Mobile, prostřednictvím svého hudebního projektu Electronic Beats, přichází do metaverza, kde chce nabídnout nový způsob zážitku z hudby. Na herní platformě Roblox začíná provozovat vlastní virtuální klub Beatland, obchod s deskami nebo kino.

„Projekt Electronic Beats se už více než dvacet let pohybuje na pomezí kultury a technologií. Jsme rádi, že se nám podařilo držet krok s rychlým vývojem kreativního průmyslu a zároveň zachovat původní charakter programu. Metaverse je pro nás zásadní inovací, která nám umožní znovuobjevení trendu avatarů a virtuálního hudebního zážitku,“ doplňuje Wolfgang Kampbartold, VP International Market Communications v Deutsche Telekom. 

Uživatelé se mohou aktivně zapojit prostřednictvím různých rolí – v klubu se mohou se svými avatary stát promotéry, barmany nebo vyhazovači, v obchodu s deskami zase mohou zastávat post manažera, v kině si přivydělají uklízení. Za virtuální měnu Beat Coins si mohou v obchodě s deskami a v Telekom Shopu zakoupit speciální outfity pro své avatary a další digitální předměty, tzv. verch. Beat Coins získají plněním různých aktivit v rámci Beatlandu. Výtěžek získaný prodejem digitálních předmětů pak bude využit na další vylepšování Beatland metaverza. 

Na návštěvníky hudebního klubu čekají party. Otevírací party bude mít   na starosti DJ a producent Boris Brejcha, který se svými živými sety vystupuje v Evropě, USA i Jižní Americe. Prostřednictvím svého avataru zahraje v klubu několik exkluzivních setů, a to každou hodinu od pátku 22. do neděle 24. dubna. V kině zase poběží animované filmy zaměřující se na sociální tematiku z dílny tvůrců, jakými jsou Haein Kim nebo Aleksandra Bokova.

Projekt vytvořilo švédské kreativní studio The Gang ve spolupráci s berlínským Art Direction and Design Studio Yukiko a animátorem Jackem Sachsem. Celý tým úzce spolupracoval také s německou neziskovou organizací FSM, aby byl výsledný virtuální svět bezpečným místem pro setkávání uživatelů z celého světa.

Na vlastní metaverzum upozorní T-Mobile na českém trhu prostřednictvím komunikace na sociálních sítích a PR aktivit. 

T-Mobile se tak zařazuje k dalším značkám, které do virtuální herního světa již vstoupily. Patří mezi ně například Nike, Forever 21, Chipotle nebo Gucci. 

Metaverzum láká velké hráče, chtějí tak oslovit mladé

úterý 11. ledna 2022

-stk-