Tesco spolupracuje s Nestlé při sběru kávových kapslí

sobota, 16. dubna 2022, 07:30 Aktuality, Marketing, Retail MediaGuru

Tesco a Nestlé společně zahájily sběr a recyklaci kávových kapslí. Sběrné zelené boxy jsou nově k dispozici v jedenácti prodejnách v Praze a ve středních Čechách.

Kávové kapsle je možné vrátit v 11 prodejnách Tesco, zdroj: Tesco

Kávové kapsle je možné vrátit v 11 prodejnách Tesco, zdroj: Tesco

Společnosti Tesco a Nestlé jako první mezi obchodními řetězci v České republice zahájily sběr a recyklaci kávových kapslí. V jedenácti vybraných prodejnách Tesco v Praze a ve středních Čechách mohou nyní zákazníci vrátit použité kávové kapsle jakékoli značky včetně všech privátních značek Tesco.

Řetězec dlouhodobě omezuje množství odpadů z obalů svých privátních značek, které tvoří více než třetinu sortimentu. Všechny nashromážděné plastové i hliníkové kapsle jsou podle řetězce recyklovány a dále využívány. 

„Spolupráce ve sběru kávových kapslí ideálně zapadá do našeho závazku minimalizovat dopady obalů výrobků na životní prostředí. Samo Tesco se zavázalo mít do roku 2025 veškeré obaly u vlastních značek 100% recyklovatelné. Zákazníkům jsme představili již tři kategorie výrobků, a i u dalších změnu k udržitelnějším obalům našich produktů postupně úspěšně zavádíme,“ říká Patrik Dojčinovič, provozní ředitel Tesco pro Českou republiku.

V případě Nestlé jde o globální strategii Net Zero Roadmap, která si klade za cíl dosáhnout do roku 2050 nulových čistých emisí skleníkových plynů. „Recyklace kávových kapslí je naším dalším krokem k bezodpadové budoucnosti. Většina obalů výrobků Nestlé je recyklovatelná, nebo znovu použitelná. A do roku 2025 budou všechny,“ dodává Patrice Gicquel, marketingový ředitel Nescafé pro střední a východní Evropu.

Sběrné koše jsou dostupné od dubna 2022 v prodejnách: Eden, Letňany, Nový Smíchov, Skalka, Zličín, Brandýs nad Labem, Čelákovice, Kladno, Kralupy nad Vltavou, Mělník a Říčany. Více o projektu a Tesco sběrných místech na webových stránkách.

Tesco uvádí ovoce a zeleninu v plně recyklovatelných obalech

sobota 2. dubna 2022

-zue-