BigBoard spustí online divizi, do firmy přijde Kraus z O2

pondělí, 23. května 2022, 12:25 Aktuality, Internet & Mobil, Outdoor MediaGuru

BigBoard Praha spustí od července online divizi, v rámci které chce rozvíjet stávající online projekty a také vstupovat do projektů nových.

Vlevo Richard Fuxa, vpravo Ferdinand Kraus, zdroj: BigBoard

Vlevo Richard Fuxa, vpravo Ferdinand Kraus, zdroj: BigBoard

Největší poskytovatel ploch venkovní reklamy, společnost BigBoard, plánuje více propojit svět outdoorové reklamy (OOH) a obchodování v online prostředí. Stavět chce na svých dosavadních online aktivitách a také na nových projektech.

Stávající projekty BigBoradu Plakatov.cz; hyperinzerce.cz; flowee.cz; prahain.cz; fdb.cz; bleskove.cz; tydenikhrot.cz a drogeo.cz mají v blízké době projít proměnami. „Od července spouštíme naši novou online divizi, jejímž cílem bude zejména podpora našich stávajících projektů v online prostředí a zároveň také vyhledávání příležitosti a aktivní vstupování do již rozběhnutých jiných projektů,“ říká Richard Fuxa, předseda představenstva společnosti BigBoard.

Využít při tom chce zkušeností Ferdinanda Krause, který do firmy BigBoard přejde ze společnosti O2 Czech Republic, kde v současné době působí na pozici Head of O2 Media, O2 Výhody & Data monetization.

„Naším cílem je vytvořit platformu pro dynamický růst on-line projektů. Máme v plánu agregovat technologie, media a know-how na jedno místo. Jsem přesvědčen, že díky tomu můžeme výrazným způsobem posunout dopředu naše stávající projekty a budoucím potencionálním partnerům nabídnout zázemí silné a velké firmy, které by pro ně bylo jinak složitě dostupné. Od partnerů očekáváme lidský kapitál v podobě výjimečných nápadů a touhy být nejlepší,“ uvedl Ferdinand Kraus.

Vznikající on-line divize chce vyhledávat projekty v podobě například e-shopů a nabízet jim podporu ve formě reklamních kampaní a technologického zázemí výměnou za kapitálový vstup do projektu. Součástí nabídky bude i pomoc s nastavením marketingové, brandové, produktové a růstové strategie.

BigBoard k realizaci využije jak stávajících zaměstnanců, tak zaměstnance nové – zejména odborníky na projektové řízení a produktové managery.

-mav-