ČAP cílí kampaní na nejmladší a nezkušené řidiče

pátek, 13. května 2022, 07:05 Aktuality, Reklama MediaGuru

Česká asociace pojišťoven spouští novou kampaň „Zpomal, ještě je brzo“, jež se zaměřuje na tzv. prvořidiče.

Zdroj: ČAP / dokument 13 minut

Zdroj: ČAP / dokument 13 minut

Česká asociace pojišťoven (ČAP) startuje novou kampaň s názvem „Zpomal, ještě je brzo“. Upozorňuje na rizikové chování tzv. prvořidičů, kteří mohou za téměř třetinu dopravních nehod z důvodu nepřiměřené rychlosti.

„Kampaň proti nepřiměřené rychlosti musí pokračovat právě kvůli mladým lidem, kteří jsou rizikovějšími řidiči, ale také patří k nejzranitelnější skupině v silničním provozu,“ vysvětluje Jan Matoušek, výkonný ředitel České asociace pojišťoven.

Oficiální zahájení kampaně, která volně navazuje na loňský ročník s názvem „Zpomal, dokud není skutečně pozdě“, proběhne 18. května v rámci premiéry interaktivní show pro studenty středních škol a autoškol. Zhlédnout ji bude možné na Mall.tv, Stream.cz a také na webu 13 minut. Učitelům budou k dispozici učební materiály, jejichž prostřednictvím mohou téma snadno zakomponovat do výuky.

Režie interaktivní show pro střední školy se ujal režisér a kameraman Markus Krug, známý především svou spoluprací s Jankem Rubešem na pořadu Praha vs. prachy. Dvacetiminutovým online pořadem provede dvojice stand-upových komiků Tigran Hovakimyan a Jiří Jakima. Mezi hosty pořadu se objeví například automobilový závodník, novinář a instruktor Jan Červenka.

Právě na středních školách a v autoškolách bude velká část komunikace probíhat. Kromě show jsou pro ně plánovány speciální projekce celovečerního dokumentu Víta Klusáka 13 minut o vinících tragických dopravních nehod. Doplní je online aktivity, TikTok a také spolupráce s influencery. Speciální obsah bude vytvářen i ve spolupráci s hasiči, kteří u vážných dopravních nehod zasahují mezi prvními.

Na kampani ČAP úzce spolupracuje s BESIPem a Policií ČR, a to formou preventivně bezpečnostních akcí přímo v provozu a také vzdělávacími aktivitami na školách. Podporu letošní kampani poskytli i další partneři, jako je Asociace autoškol, Česká středoškolská unie, Hasičský záchranný sbor ČR nebo nadační fond Kolečko.

Startuje kampaň varující před nepřiměřenou rychlostí

pondělí 24. května 2021

-stk-