Fanta odhaluje v bondovské kampani utajenou příchuť

pátek, 6. května 2022, 10:00 Aktuality, Reklama MediaGuru

Fanta přichází s novou utajenou příchutí. Odhalí jí bondovská kampaň pod hashtagem #WhatTheFanta.

V rámci kampaně bude Fanta spolupracovat s celou řadou ambasadorů v čele s youtuberem Danielem „GoGo“ Štrauchem, zdroj: Fanta / Coca-Cola.

V rámci kampaně bude Fanta spolupracovat s celou řadou ambasadorů v čele s youtuberem Danielem „GoGo“ Štrauchem, zdroj: Fanta / Coca-Cola.

Fanta, značka z portfolia společnosti Coca-Cola, přichází na český a slovenský trh s novou marketingovou kampaní s nádechem bondovského stylu. Jejím ústředním motivem je utajená nová příchuť skrývající se v lahvích a plechovkách. Zákazníci tak předem nevědí, o jakou příchuť se jedná. Šanci ji odhalit dostanou až po zakoupení nápoje a jeho ochutnání. 

„Celá kampaň je koncipována jako hra, tajná mise, ve které se z každého člověka pijícího novou Fantu stává tajný agent s jediným cílem – odhalit pravdu skrytou pod víčky. Svět za poslední dobu zvážněl. Prostřednictvím této kampaně proto chceme, aby se spotřebitelé hlavně pobavili. Využíváme moment překvapení, vzrušení eskalující až do ochutnání, a nakonec dumání nad tím, o jakou příchuť se ve výsledku jedná. Nápad podporuje hravost značky, protože Fanta dokáže i obyčejnou chvíli přetvořit na nevšední zážitek,“ komentuje novou kampaň brand manažerka značky Fanta Zuzana Staňková. 

Kampaň pod hashtagem #WhatTheFanta bude probíhat po celý květen v online prostoru, televizi, tisku i v místě prodeje. Rovněž je podpořena spoluprací s ambasadory v čele s youtuberem Danielem „GoGo“ Štrauchem. Ten v rámci kampaně představuje lokálního Jamese Bonda, jehož jediným úkolem je uchránit tajemství nové příchutě. Součástí kampaně je také spotřebitelská soutěž, jež začíná 2. května. 

Spotřebitelská soutěž funguje na principu skenování a registrace QR kódů z obalů soutěžních lahví a plechovek prostřednictvím aplikace Coca-Cola. V aplikaci pak také probíhá samotné hádání nové příchutě – za sdílení tipů získává spotřebitel gemy, které lze proměnit za drobné ceny (například sluchátka nebo osušku). Všichni zúčastnění se navíc automaticky zařazují do slosování o hlavní cenu, kterou je voucher na dovolenou do exotických destinací v hodnotě 150 000 Kč.

Kampaň #WhatTheFanta je globální. Televizní spot byl natáčen v Praze, využíván je však v celé řadě zemí na světě. Lokalizace kampaně vznikla ve skupině Publicis Groupe jako výsledek spolupráce agentur Saatchi & Saatchi a MSL. 

-stk-