Horská střediska zahajují letní sezónu, chystá se kampaň

neděle, 8. května 2022, 07:45 Aktuality, Reklama MediaGuru

Horská střediska vstupují do letní sezóny a také portál holidayinfo.cz spouští letní provoz. Příliv zahraničních turistů pak podpoří kampaň Czech Tourism.

Novinkou je most Sky Bridge 721 na Dolní Moravě. Nejdelší visutý most na světě, který umožní procházku mezi dvěma horskými hřebeny. Zdroj: Kudyznudy.cz

Novinkou je most Sky Bridge 721 na Dolní Moravě. Nejdelší visutý most na světě, který umožní procházku mezi dvěma horskými hřebeny. Zdroj: Kudyznudy.cz

Letní provoz horských středisek se spouští začátkem května. Návštěvníci tak můžou využít lanových drah k horské turistice nebo cyklistice. Skiareály se snaží turisty nalákat a nabízí další volnočasové aktivity vhodné do letního počasí, v tamních půjčovnách si lze zapůjčit horská kola a elektrokola nebo terénní koloběžky. Od 3. května také portál holidayinfo.cz spouští letní provoz, kde lze najít veškeré informace o horských střediscích včetně záběrů z webkamer.

„Letošní investice do letní sezóny přes čtvrt miliardy korun patří k nejvyšším za posledních pět let. Horská střediska návštěvníkům představí několik velkých projektů, ale také nově vybudované či upravené trailové trasy, dětská hřiště i naučné stezky,“ říká Libor Knot, ředitel Asociace horských středisek ČR (AHS) .

Plánované investice do novinek a zkvalitnění služeb v letním provozu horských středisek se vyšplhaly na více než 250 mil. Kč. Vedle investic do velkých projektů se nejčastěji jedná o modernizaci zázemí či nákup nových vybavení v půjčovnách, jako jsou horská kola, elektrokola nebo koloběžky.

„Protože víme, že 62 % Čechů plánuje prožít jarní dovolenou u nás a nejčastěji na procházkách, pěších túrách či na kole, hory se nabízejí jako ideální místo,“ doplňuje Veronika Janečková, ředitelka produktového managementu a regionální spolupráce CzechTourism a dodává: „Pomůže i zahraniční kampaň ‚Přijeďte zažít tradiční i nové.” Ta cílí na 14 zemí podle bonity, klíčové je Německo, Spojené státy americké, Velká Británie, zaměřujeme se ale také na Polsko, Slovensko, Nizozemsko, Izrael aj.

Podle průzkumu agentury Ipsos z letošního dubna, který si nechala vypracovat AHS, se během léta na hory chystá 39 % dotázaných a dalších 35 % návštěvu zvažuje. Většina rozhodnutých plánuje vícedenní pobyt, nejčastěji na prodloužený víkend (46 %). Sběr dat byl realizován prostřednictvím aplikace Instant Research na reprezentativním vzorku 1000 osob ve věku 18-65 let.

Marketing v cestovním ruchu se pomalu vrací k normálu

pondělí 21. března 2022

-zue-