Ikea kampaní inspiruje, co dělat se starým nábytkem

čtvrtek, 26. května 2022, 09:10 Aktuality, Retail, Reklama MediaGuru

Ikea se v nové kampani zaměřuje na možnosti, jak využít starý nábytek.

Jeden z vizuálů kampaně "Zachraňte nábytek novým nápadem", zdroj: Ikea

Jeden z vizuálů kampaně "Zachraňte nábytek novým nápadem", zdroj: Ikea

V nové kampani, jež odstartovala v polovině května, se nábytkářský řetězec Ikea soustředí na udržitelné téma – inspiraci, co dělat se starým nábytkem. Nabízí rovnou tři možnosti, aby neskončil na skládce – možné je ho vylepšit, darovat nebo prodat. 

Hlavní roli mají v kampani statické vizuály, jejichž úlohou je upoutat pozornost. Pomocí nadsázky ukazují, že starý noční stolek mohou lidé zachránit novým nápadem, například přetvořit jej na malý záhon na pěstování zeleniny, hrací domek pro kočky nebo na dětské loutkové divadlo.   K vidění budou zejména v outdooru a na sociálních sítích, doplní je globální spot, nasazený v televizi a na Youtube.

Kromě samotné kampaně přichází Ikea i s dalšími novinkami, které podporují cirkulární aktivity. Od června najdou zákazníci na webu www.ikea.cz přehled zboží, které nabízí cirkulární huby v jednotlivých obchodních domech. Jde například o použitý nábytek nebo doprodej výrobků, které už nejsou ve standardní nabídce. Na webu bude možné si také daný výrobek zarezervovat a během následujících 48 hodin si ho vyzvednout v příslušném cirkulárním hubu.

Služba Druhý život nábytku umožňuje zákazníkům nabídnout použitý nábytek k odkupu zpět do Ikea přes web www.druhyzivotnabytku.cz. Dosud museli zákazníci nábytek, na jehož odkupu se s Ikea dohodli, odvézt sami do obchodního domu nebo si objednat odvoz naším partnerem pro logistiku. Nově budou mít možnost tento nábytek odvézt do jednoho z osmi kamenných výdejních míst v regionech (Plzeň, České Budějovice, Ústí nad Labem, Liberec, Hradec Králové, Jihlava, Olomouc a Zlín), které si předem zvolí ve výkupním formuláři na webu.

Na kamenná výdejní místa se rozšiřuje i nabídka základních náhradních dílů pro nábytek Ikea, jako je kování nebo spojovací materiál. K dispozici zde bude zdarma zhruba 50 základních náhradních dílů pro nejprodávanější série, jako jsou např. Hemnes nebo Malm. Tato služba začala fungovat zatím na výdejních místech v Plzni a Českých Budějovicích. Postupně by se měla rozšířit do všech kamenných výdejních míst. 

Ikea otevřela na Zličíně brandovaný bazar

středa 11. ledna 2017

Pod kreativou kampaně je podepsána agentura Triad Advertising. Média zajišťuje skupina Dentsu. O PR se stará Adison. Produkci má na starosti Nice.film.

-stk-