Impact Hub se rozšiřuje do Zlína, láká na pronájem zdarma

sobota, 28. května 2022, 08:00 Aktuality, Marketing MediaGuru

Síť coworkingových prostorů Impact Hub má novou pobočku. K Praze, Brně a Ostravě přidává Zlín.

Nový Impact Hub sídlí ve Zlíně v budově Silo II, zdroj: Impact Hub.

Nový Impact Hub sídlí ve Zlíně v budově Silo II, zdroj: Impact Hub.

Přímo v srdci Zlína, v budově Silo II na adrese třída Tomáše Bati 829, vznikl na více než 5000 m² Impact Hub Zlín, sedmipatrové coworkingové a eventové zázemí pro byznys nomády, jednotlivce, skupiny i celé firmy. Za projektem stojí Zdeněk Rudolský, spoluzakladatel Impact Hubu ČR. 

Impact Hub Zlín funguje od začátku roku 2022 v pilotním režimu, v červnu spouští plný provoz. Jeho cílem je přenést do Zlína zkušenosti ze sítě, podnikatelskou komunitu, akcelerační programy, napojení na další města a pozitivní společenský i environmentální dopad.  

„Šli jsme do Zlína s tím, že bychom si přáli aby Impact Hub Zlín byl podnikatelským srdcem města a věřím, že jsme uspěli. Oproti jiným městům je objekt poměrově větší a s tím souvisí i experimenty s prostorem. Například společenské prostory jsou nejen v přízemní v 450 m² velké členské kavárně, ale i na dalších patrech. Také si děláme radost a v prostoru vystavujeme díla současných umělců. Nyní například 10 obrazů od Michala Bačáka, který na Zlín rád vzpomíná, protože tam studoval,” vysvětluje Zdeněk Rudolský, s nímž se rozvoji nové pobočky věnuje Martina Kočařová, bývalá marketingová ředitelka IH ČR. Na pozici provozní a HR ředitelky funguje Tatiana Janáčková a spolu s nimi se o provoz stará dalších šest zlínských kolegů. 

Se zavedením plného provozu představuje Impact Hub Zlín akci „20 dní a 20 nocí“, během níž poskytne 20 celodenních a 20 večerních pronájmů ve Skyroomu, konferenčním prostoru pro až 80 lidí v 7. patře budovy. Dále pak věnuje 7000 hodin – 20 coworkingových tarifů na 3 měsíce zdarma. „Roky věřím, že když projekt vzniká mezi dobrými a zajímavými lidmi, má větší šanci na úspěch. A čím více těchto lidí na jednom místě, tím větší šance je,” říká Zdeněk Rudolský. Přihlášky na obě akce lze podat do 5. června. 

Už nyní jsou mezi členy zlínského Impact Hubu například Czechitas, Bidli, Yachters Baby! nebo reklamní agentura Vabanque Václava Skácela z UTB.

Koncept budovy, o který se postarali architekti ze Semela Ateliers, vznikl s úctou k původní architektuře města a je inspirovaný konceptem Smart City. Na plášti budovy jsou fotovoltaické panely, které vyrábějí zelenou energii a v bezprostřední blízkosti také elektronabíječky. V objektu se nachází přes 60 kanceláří velikosti od 24 m² do 400 m² , zasedací místnosti pro dva až deset lidí i konferenční místnosti, kam se vejde až 180 účastníků. V přízemí je připraven open space s členskou kavárnou. V 7. patře budovy se nachází skyroom s terasou a výhledem na Letnou. V podzemí budovy se nachází 180 parkovacích míst.  

Impact Hub Zlín je součástí celosvětové sítě Impact Hubů stejně jako IH Praha, Brno a Ostrava. Cílem je dlouhodobé podporování inovací a akceleračních programů zaměřených na start-upy nebo společensky prospěšné podniky, kterými ročně projde přes 100 projektů.

-stk-