Invia přichází s novým konceptem, půjde v sedmi zemích

pondělí, 9. května 2022, 10:30 Aktuality, Reklama MediaGuru

Po více než dvou letech představuje Invia novou kampaň. Poprvé ji připravila pro všech sedm trhů, kde působí.

Z natáčení nového reklamního spotu společnosti Invia, zdroj: Invia

Z natáčení nového reklamního spotu společnosti Invia, zdroj: Invia

Cestovní agentura Invia spouští v květnu – před příchodem hlavní cestovní sezóny – novou brandovou kampaň. Kreativa, jež pracuje s konceptem „Radost začíná u nás“, poprvé poběží ve všech sedmi zemích, kde firma působí. 

Aktuální kampaň bude se stejnou kreativou použita pro všechny entity Invia Group, což pokrývá sedm evropských zemí, od oblasti CEE, zahrnující Českou republiku, Slovensko a Maďarsko, přes Polsko až po státy tzv. DACH regionu, tedy Německo, Rakousku a Švýcarsko,“ říká brand marketing manager firmy Michal Bošela, jenž v průběhu pandemie převzal vedení celého marketingového týmu pro CEE oblast. 

Zatímco v předchozích letech si Invia připravovala kreativu jen pro tři středoevropské trhy, které jsou si historicky i kulturně blízké, letos bylo nutné záběr rozšířit. „Nyní byl před námi s agenturou úkol najít společný insight nikoliv pro konkrétní země, ale pro cestování a dovolenou jako takovou, aby výsledné spoty mohly být použity v podstatě kdekoliv,“ přibližuje Bošela a upřesňuje, že na českém, slovenském a maďarském trhu bude kampaň propagovat značku Invia, v Německu Ab in den Urlaub a v Polsku Travelplanet. Za účelem celého projektu vznikl uvnitř Invia Group společný česko-německý brand team.

Tím insightem je konkrétní „customer journey“ neboli zákaznická cesta, od plánování dovolené, přes výběr destinace a zájezdu až po následné prožití dovolené. „Tou nejdůležitější částí celého procesu pro našeho klienta je sama dovolená a radost, kterou zažívá se svými nejbližšími. A právě příběh našich zákazníků spolu s radostnými chvílemi, které na dovolené zažívají, je v tomto konceptu nosným motivem, s tím rozdílem, že je vyprávěn pozadu. Hlavním sdělením kampaně a zároveň název celého konceptu je, že „Radost začíná u nás“,“ popisuje Michal Bošela s tím, že ve srovnání s poslední kampaní Léto s Tebou“, kterou přerušila pandemie, sice zůstaly emoce, které lidé prožívají na dovolené, ale vizuálně byl použit profesionálně natočený obsah a klíčové vizuály nafoceny profesionálním fotografem v průběhu natáčení.

Hlavním cílem kampaně je ukázat pozitivní prožitek a nijak nereflektovat předešlé negativní aspekty spojené s cestováním v posledních dvou pandemických letech. „Chceme se dívat dopředu a věříme, že se tohle léto opět vrátíme k normálnímu způsobu trávení dovolené,“ vysvětluje Bošela a dodává, že pro zcela nový koncept se Invia rozhodla nejen z důvodu poměrně dlouhé absence brandových kampaní způsobené situací v cestovním ruchu, ale zejména kvůli potřebě jednotné komunikace pro všechny své evropské značky.

Cílová skupina přitom zůstává nezměněna – oslovit chce Invia „každého, kdo si chce užít bezpečnou a bezstarostnou dovolenou“. Mezi hlavní segmenty patří proto především rodiny s dětmi a páry.

Klíčový vizuál s rodinou ke kampani Invia, zdroj: Invia

Klíčový vizuál s rodinou ke kampani Invia, zdroj: Invia

Klíčový vizuál s párem ke kampani Invia, zdroj: Invia

Klíčový vizuál s párem ke kampani Invia, zdroj: Invia

Kampaň počítá s 360° komunikací – poběží v televizi, rádiu, outdooru a na internetu, kde využije YouTube, display reklamu a sociální sítě.

Za kreativou stojí rakouská agentura KTHE, která byla vybrána v mezinárodním tendru. Samotné natáčení probíhalo v průběhu března ve Spojených arabských emirátech, konkrétně v Abú Dhabí. Produkčně kampaň zaštítila rakouská společnost Das Rund s režisérem Thomasem Kiennastem, a to ve spolupráci s lokální dubajskou produkcí Epic Films, která se podílela mimo jiné i na posledním velkofilmu Duna.

-stk-