Mastercard omlazuje v kampani umělou inteligencí Messiho

pondělí, 16. května 2022, 15:15 Aktuality, Reklama MediaGuru

Značka Mastercard vytvořila novou kampaň se svým ambasadorem Lionelem Messim. Vzdává tak hold Lize mistrů UEFA.

Zdroj: Repro YT Mastercard

Zdroj: Repro YT Mastercard

Svou dlouhodobou podporu Lize mistrů UEFA připomíná společnost Mastercard novým reklamním filmem, jehož tváří se stal globální ambasador značky Lionel Messi.

Samotný film, který jako první představil Lionel Messi na svém instagramovém účtu, bude uveden v řadě zemí po celém světě, včetně evropského kontinentu. K dipozici bude také na stránkách Priceless.com.

Ve snímku, jenž vznikl za pomoci umělé inteligence, se čtyřnásobný vítěz Ligy mistrů a sedminásobný držitel Zlatého míče ohlíží za počátky své sportovní kariéry. „Bylo by úžasné mít i v reálném životě možnost promluvit si se sebou v mladším věku. Určitě bych se svému mladšímu já snažil dodat sebedůvěru a vysvětlit, že tvrdá práce a oběti přinesou ovoce. A také, že ještě v tomhle věku ho pořád bude bavit hrát fotbal,“ popisuje Lionel Messi.

Během přípravy snímku byla využita metoda tvorby vizuálních efektů nazvaná neuronové vykreslování (neural rendering). Proces vytvoření podoby mladého Lionela Messiho zahrnoval zadání potřebných dat do platformy umělé inteligence. Ta pracovala s fotografiemi, videozáznamy i zvukovými záznamy slavného fotbalisty v jeho mladších letech. Dalším zdrojem dat byly nahrávky herců, kteří jsou Messimu podobní. Na základě těchto dat pak umělá inteligence dokázala vytvořit konečnou digitální podobu a následně ji vložit do nasnímaného živého děje.

-stk-