Na CEVRO Institutu zahájilo postgraduální studium žurnalistiky

pátek, 27. května 2022, 15:10 Aktuality, TV, Internet & Mobil, Tisk MediaGuru

CEVRO Institut, CEVRO Arena, Czech News Center a TV Nova zahájily první postgraduální studium P.G.D.J v České republice.

Na CEVRO Institutu byl zahájen postgraduální program P.G.D.J. – Média a současné mediální prostředí, zdroj: CEVRO Institut.

Na CEVRO Institutu byl zahájen postgraduální program P.G.D.J. – Média a současné mediální prostředí, zdroj: CEVRO Institut.

Na vysoké škole CEVRO Institut minulý týden zahájil  postgraduální program P.G.D.J. – Média a současné mediální prostředí. Program je společným projektem vysoké školy CEVRO Institut, názorového portálu CEVRO Arena, vydavatelství Czech News Center, TV Nova a dalších partnerů.

Dvousemestrální studium nabídne posluchačům desítky přednášek, seminářů, diskusí a workshopů s odborníky z řad mediálních manažerů, novinářů, teoretiků i osobností z byznysu a politiky. Součástí studia je i praktický výcvik dle zaměření studenta v nejrůznějších českých mediálních domech a médiích. 

Garanty programu P.G.D.J. (Postgraduate Diploma in Journalism) jsou Libuše Šmuclerová, ředitel zpravodajství TV Nova Kamil Houska, prorektor CEVRO Institutu Tomáš Pojar, odborník na nová média a startupista Tomáš Pluhařík, dále Václav Mach, výkonný ředitel Unie vydavatelů, a šéfredaktor CEVRO Areny Jiří Š. Cieslar.

„V rámci našich postgraduálních programů na CEVRO Institutu se vždy snažíme, aby přednášeli lidé z praxe, kteří něco zažili a mají bohaté zkušenosti, které mohou předávat dál. S nimi jsou naši studenti v kontaktu i po mnoho let od ukončení studia a často spolu dělají na nejrůznějších projektech,“ popisuje jeden z garantů programu P.J.D.G. a prorektor vysoké školy CEVRO Institut Tomáš Pojar.

Lektorský tým tvoří Libuše Šmuclerová, Daniel Anýž, Jindřich Šídlo, Mirek Topolánek, Jiří Peňás, Kamil Houska, Petr Šimůnek, Pavel Žáček, Jakub Szántó, Kamila Klausová, Vladimír Mlynář, Tomáš Jirsa a mnoho dalších.

Postgraduální program P.G.D.J. nechce suplovat standardní studium žurnalistiky. Přihlásit se do něj mohou jak studenti či absolventi žurnalistických oborů, tak i ti, kteří dosud působili mimo mediální svět, ale mají zájem do něj proniknout.    

-stk-