Na podzim bude Sport Alive, konference o sportu i marketingu

pondělí, 30. května 2022, 07:15 Aktuality, Marketing MediaGuru

Letos na podzim se v Praze uskuteční první ročník sportovně-byznysové vzdělávací konference Sport Alive.

Ilustrační foto, zdroj: Shutterstock

Ilustrační foto, zdroj: Shutterstock

Letos na podzim se v Praze uskuteční první ročník sportovně-byznysové vzdělávací konference Sport Alive. Jejím cílem je propojit, edukovat a inspirovat český sport. Hlavní důraz bude kladen na zvýšení soběstačnosti českého sportu, a to prostřednictvím programu orientovaného na konkrétní příklady a návody na to, jak měřit, prezentovat a prodávat sport.

Akce se uskuteční letos 4. října v konferenčních prostorách O2 universum. Podle pořadatelů citelně chybí v českém prostředí akce, která by dala dohromady lidi ze sportu, komerčních značek podporujících sport, zástupců agenturního světa, médií, státní správy a všech, které zajímá marketingově-obchodní rozhraní domácího sportu.

„Dlouhodobě nás trápí image českého sportu. Díky naší znalosti sportu ale vidíme, že jak tu v Česku, tak i na Slovensku, působí ve sportu spousta úspěšných lidí, kteří dnes a denně realizují vynikající projekty, které posouvají český spot a o kterých je třeba mluvit. Platforma Sport Alive chce každoročně dát chybějící hlas právě těmto aktivitám a zároveň je představit zadavatelům a agenturám. Zároveň chceme naučit sport mluvit jazykem světa reklamně-mediálního a naopak pomoci lidem z reklamních a mediálních agentur pochopit sport a zorientovat se v jeho nabídce,“ říká Tomáš Janča, zakladatel projektu Sport Alive.

Program konference Sport Alive se bude odehrávat paralelně ve 2 sálech. Na akci vystoupí kolem 30 speakerů a více než polovinu z nich již pořadatelé představili. Objevují se mezi nimi zástupci úspěšných sportovních organizací a značek jako např. Ondřej Novotný (Oktagon MMA), Jiří Welsch (ex-NBA a Česká basketbalová federace), agenturního světa Petr Lešek (RAUL - promotér závodů Jizerská 50, Primátorky, Běhej lesy) a Tomáš Klečka (Concept One), byznysový svět sportovních podporovatelů například zastupují Ladislav Báča (T-Mobile) a Tomáš Doležal (Mastercard). Jednání probíhají také s vybranými zahraničními speakery.

„Pokud chceme český sport posouvat dopředu, je naprosto nezbytné vytvářet podobné platformy pro sdílení svých znalostí a zkušeností. Nejsme v pozici, kde bychom si mohli dovolit o těchto věcech nediskutovat a neučit se jeden od druhého,“ komentuje svou účast basketbalová legenda Jiří Welsch, který po své úspěšné hráčské kariéře nyní pomáhá rozvíjet český basketbal.

Nastavení konference odpovídá i dvojice generálních partnerů akce. „Livesport i Tipsport jsou úspěšné české firmy s velmi výraznou stopou v českém sportu. Jsme velmi rádi, že je naše vize zaujala a že chtějí pomáhat českému sportu se postavit na vlastní nohy,“ dodává Janča.

Program Sport Alive bude vrcholit vyhlášením nových cen Sport Alive Awards. Jejich cílem je ocenit ty nejlepší projekty a kampaně v českém sportu. V prvním ročníku budou vyhlášeny čtyři kategorie mířící do různých pater českého sportu. Další informace k těmto cenám zveřejní pořadatelé během června.

Více informací najdete na stránkách akce.

-mav-