O2 TV set-top boxy projdou aktualizací na Android TV

středa, 25. května 2022, 11:30 Aktuality, TV MediaGuru

Set-top boxy od O2 TV projdou v průběhu června aktualizací a nově budou fungovat na operačním systému Android TV.

Podoba menu O2 TV  v prostředí Android TV, zdroj: MediaGuru.cz

Podoba menu O2 TV v prostředí Android TV, zdroj: MediaGuru.cz

V průběhu června čeká zákazníky O2 TV, kteří využívají pro sledování televize O2 TV set-top box, aktualizace. Nově budou všechna stávající i v budoucnu zakoupená zařízení fungovat pouze na operačním systému Android TV. Ten nahradí dosavadní Linux a má také přinést nové funkce. Jedná se o upgrade dosud největšího počtu set-top boxů v historii O2 TV. Dotkne se více než 350 tisíc zákazníků.

Změna systému na Android TV se projeví také v tom, že zákazníci s tarify Zlatá a s kinobalíčkem budou mít službu HBO Max dostupnou přímo z  O2 TV. Nahradit má „v určitý moment" stávající HBO OD. K dispozici mají být ke stažení i další aplikace (YouTube, Google Music, Spotify, National Geographic, Google Play aj.) včetně nové aplikace O2 Knihovna s nabídkou více než pěti tisíc audioknih. Půjde také streamovat na TV obrazovku obsah z displeje chytrého telefonu, tabletu či notebooku, hlasově vyhledávat na dálkovém ovladači, sluchátka či klávesnici bude možné připojit přes Bluetooth a bude také možné připojit externí disk.

Podoba nového menu bude vizuálně velmi podobná tomu, na kterou jsou diváci zvyklí z Linuxu. Největší změny se dotknou podoby kategorie „Premium“.

Upgrade bude probíhat u zákazníků v nočních hodinách a uskuteční se postupně v několika vlnách. Zákazníci mají dostat předem e-mailové informace s podrobným návodem (viz níže) a před změnou také obdrží informační SMS zprávy. Výměna samotného set-top boxu nebude potřeba. Aktualizace by měla být hotová do konce června 2022.

„Set-top boxy se touto změnou promění v inteligentní multimediální centrum. Budou rychlejší a díky prostředí Android TV si uživatelé budou moci stáhnout přímo do svého set-top boxu také mnoho dalších smart TV aplikací, které doplní bohatou nabídku kanálů a knihoven,“ uvedla ředitelka digitálních služeb a O2 TV Dana Tomášková.

Nový operační systém má představovat také zásadní mezikrok pro přechod na novou televizní platformu O2. Ta by měla být uvedena do konce letošního roku.

O2 TV: Obsah pro dospělé je silný tahák k předplatnému

pondělí 23. května 2022

-mav-