Semtex vstupuje do kategorie funkčních vod

čtvrtek, 5. května 2022, 07:20 Aktuality, Marketing, Reklama MediaGuru

Semtex na trh uvádí funkční vodu Street Water, cílí s ní na vyznavače sportu a pohybu.

Semtex uvádí na trh tři varianty funkční vody, zdroj: Semtex / Kofola ČS.

Semtex uvádí na trh tři varianty funkční vody, zdroj: Semtex / Kofola ČS.

Značka energetických nápojů Semtex, jež patří do portfolia skupiny Kofola, vstupuje do nové kategorie funkčních vod. Pod názvem Semtex Street Water uvádí tři varianty – Immunity mandarinka, Recover mango a Focus grapefruit. Cílí s nimi především na vyznavače sportu a pohybu.

„Semtex Street Water je funkční neperlivá voda. Obsahuje látky, které podporují vybrané funkce lidského těla. Náš tým jednotlivé varianty cíleně vyvinul tak, aby vyhovovaly požadavkům generace Y a Z, ať jsou to sportovní nadšenci, nebo třeba lidé, kteří se potřebují maximálně soustředit a odbourat únavu,“ představuje vznik nového nápoje manažer značky Semtex Aleš Hladil. 

Všechny tři varianty jsou neperlivé a bez konzervantů, kofeinu a taurinu. Zatímco Focus grapefruit obsahuje hořčík, který pomáhá rychleji odbourávat únavu a přispívá k lepší pozornosti, Recover mango je izotonická voda s aminokyselinami BCAA, podporující regeneraci svalů po fyzickém výkonu, Immunity s mandarinkovou příchutí obsahuje vitamíny B3 a B9, posilující imunitní systém.

„Jednotlivé verze jsme připravovali tak, aby vyhovovaly různým situacím v životě aktivních spotřebitelů. Každá příchuť má specifické složení a účinky, takže si každý může vybrat takovou, kterou v daný moment potřebuje,“ vysvětluje Hladil.

V prodeji je Semtex Street Water v lahvích o objemu 750 ml se sportovním uzávěrem sportcap. Etiketu vytvořilo studio LineArt. Design má vyjadřovat hlavní atributy nového produktu: mládí, nespoutanost a aktivní životní styl. K dostání je již nyní v obchodních řetězcích, internetových obchodech a na čerpacích stanicích

Novinku podpoří reklamní kampaň, jež bude k vidění od května v outdooru, na internetu a v místě prodeje. Součástí budou také eventy. Spolu s novým produktem startuje Semtex také spolupráci s Projektem Ihrisko, jehož smyslem je postupně opravovat a modernizovat hřiště v centrech českých a slovenských měst. První opravené hřiště bude otevřeno v květnu v Košicích, další pak v Praze v polovině září. 

Novou funkční vodu i Projekt Ihrisko si vezmou „pod svá křídla“ také tři ambasadoři značky Semtex – na Slovensku rappeři Konex a Samey, v Česku pak snowboardistka Kristýna Houžvičková.

Vývoj produktu i celou kampaň připravila značka in-house ve spolupráci s agenturou WeBetter, která se podílí na správě sociálních sítí, a AC&C, jež má na starosti komunikaci směrem ke klasickým médiím. Projekt Ihrisko řeší s Marianem Balážem. 

-stk-