Škoda připravila k MS hokeji i road trip či spoty s „Hrouzkem"

pondělí, 16. května 2022, 13:25 Aktuality, Reklama MediaGuru

Kromě NFT puků připravila Škoda Auto v souvislosti s MS v hokeji řadu dalších marketingových aktivit, jak nadlinkových, tak podlinkových.

Influenceři modelka Andrea Bezděková a moderátor Tomáš Zástěra jeli Škodou Favorit do Finska, zdroj: Škoda Auto

Influenceři modelka Andrea Bezděková a moderátor Tomáš Zástěra jeli Škodou Favorit do Finska, zdroj: Škoda Auto

V letošním roce slaví Škoda Auto jubilejní 30leté partnerství s MS v ledním hokeji. Při této příležitosti přichází s dosud nejširší paletou marketingových aktivit, které se vztahují k právě začínajícímu světovému šampionátu ve finských městech Tampere a Helsinky. Kromě klasických formátů marketingové komunikace volí i inovativní metody, jimiž hodlá oslovit nové cílové skupiny.

„Ve spolupráci s našimi partnery a agenturami, jsme pro fanoušky hokeje a naší značky připravili výjimečnou a vskutku rozmanitou integrovanou kampaň s několika dílčími projekty, které náležitě připomínají 30 let našeho partnerství s mistrovstvím světa,“ říká Libor Šedivák, vedoucí marketingu Škoda Auto Česká republika.

Kromě dražby NFT hokejový puků, která proběhne od 13. do 24. května formou tří aukčních vln, je dalším projektem vzpomínkový road trip na Mistrovství světa v ledním hokeji Favoritem. Během cesty z Prahy do Tampere se známí influenceři, modelka Andrea Bezděková a moderátor Tomáš Zástěra, střídali za volantem historického vozu Škoda Favorit z roku 1992, kdy se poprvé Škoda objevila na MS v hokeji. Kromě Instagramu je naplánováno i shrnující video na YouTube kanálu mladoboleslavské automobilky. Na projektu Češi Favoritem se podílí agentura Socialsharks specializující se na online marketing.

Spot Škoda Auto na téma seriálu Lajna

Další spot Škoda Auto na téma seriálu Lajna

Komunikační aktivity zahrnují i řadu tradičních formátů, které budou nasazeny v následujících 2 týdnech nadcházejícího hokejového šampionátu. ATL komunikace spoléhá na spoty během reklamních přestávek hokejových zápasů, které si vypůjčili postavu trenéra Luboše Hrouzka z úspěšné ságy Lajna - Televize Seznam. Vizibilita značky bude dominantní ve vysílání relevantních televizních stanic, v Českém rozhlasu a na rádiu Evropa 2. Ve vybraných tištěných médiích se dále objeví kampaňové inzertní vizuály odkazující na kulaté výročí značky se špičkovým světovým hokejem. Veškeré aktivity nadlinkové komunikace připravila kreativní agentura Zaraguza, nákup mediálního prostoru zprostředkovala agentura PHD.

Aktivity podlinkové komunikace zapojí fanoušky do dění formou soutěží. Vybraní výherci se tak podívají do dějiště konání šampionátu ve Finsku na vybrané zápasy české hokejové reprezentace, případně získají dárkové balíčky s hokejovou tématikou. Speciálně pro tento účel byly vytvořeny gamifikační bannery střelby na hokejového brankáře, využívající reálné podoby hokejového prostředí, pro zprostředkování maximálně autentického herního zážitku. Dostupné budou na online platformách největších českých vydavatelů v průběhu celého Mistrovství světa v ledním hokeji. Od roku 1993 je Škoda Auto při každoročně pořádaném Mistrovství světa v ledním hokeji v centru pozornosti jako oficiální hlavní sponzor.

Škoda Auto vydává edici 30 NFT hokejových puků

úterý 10. května 2022

-zue-