Skylink zastaví službu placené terestriky Anténa+

středa, 25. května 2022, 13:55 Aktuality, TV MediaGuru

Skylink ukončí pilotní provoz terestrické programové nabídky Anténa+. Nevidí v ní významný komerční potenciál.

Zdroj: Skylink

Zdroj: Skylink

Provozovatel česko-slovenské internetové a satelitní platformy Skylink, společnost M7 Group, oznámil ukončení pilotního provozu služby Anténa+. K ukončení dojde 30. června 2022. Služba Anténa+ byla poskytována v Praze a jejím okolí s cílem zpřístupnit širší programové nabídky divákům, kteří přijímají televizní signál pouze přes klasickou televizní anténu (terestrické/pozemní vysílání).

Celkem 18 měsíců pilotního provozu podle Skylinku neprokázalo, že by rozšíření stávajících možností příjmu placených televizních programů o pozemní vysílání mělo významný komerční potenciál. „Byť za tu dobu službu Anténa+ vyzkoušelo několik stovek uživatelů, většina z nich začala postupně preferovat internetovou televizi Skylink Live TV, která se pro ně díky bohatší programové nabídce a doplňkovým službám stala lepší alternativou," uvedl Skylink.

Stávajícím zákazníkům má být internetová televize Skylink Live TV nadále k dispozici se zvýhodněným programovým balíčkem Smart, který obsahuje navíc dalších 43 programů. 

-mav-