Vzniká nová značka Labs1503, odkazuje k renesanci

úterý, 17. května 2022, 15:50 Aktuality, Marketing, Reklama MediaGuru

Svět rovnátek a další kliniky nově spojuje značka Labs1503, která odkazuje k období renesance.

Nová kampaň Světa rovnátek ze skupiny Labs1503, zdroj: Labs1503

Nová kampaň Světa rovnátek ze skupiny Labs1503, zdroj: Labs1503

Majitelé ortodontické kliniky Svět rovnátek Daniele Mastracci a Matúš Valach rozšiřují a reorganizují portfolio svých firem. Nově je zastřešuje značka Labs1503, odkazující k období renesance. Novou filozofii firmy představí také prvníkomunikačníkampaňSvěta rovnátek, která upozorňuje na nálepky, které si lidé kvůli křivým zubům sami dávají.

Značka Labs1503 zahrnuje nejen Svět rovnátek, ale také testosteronovou terapii Alphalabs, estetickou stomatologii Dentalabs, fyzioterapeutickou kliniku Fyzio svět a edukační platformu Labs1503 Academy. Jejich cílem je pomoci svým klientům, aby byli nejen spokojení se svým vzhledem, ale také se měli raději. 

Odkaz na renesanci reflektuje nejen název, ale reflektuje i nespočet nových poznatků, technologický rozmach a zároveň upřímný obdiv k lidskému tělu a jeho kráse. Do filozofie LABS1503 se odráží v přístupu, ve kterém musí být péče o zdraví a tělo profesionální, ale nesmí brát lidem právo rozhodovat o sobě samém. Je třeba nepřestávat hledat nové cesty a technologie, a zároveň se umět opírat o to, co vše nám historie dala. Vedle služeb klientům se to promítá do celého řízení firmy.

I proto tvoří marketingovou komunikaci tým interních specialistů doplněný o freelancery z oblasti kreativy a zástupce PR či digitální agentury. Toto složení bez komunikační agentury umožňuje pružnější přístup či komplexní řízení kreativy komplexně. 

Nová komunikační kampaň Světa rovnátek, která jako první vychází z nového konceptu skupiny Labs1503, odkazuje na jeden z nejčastějších důvodů, proč si dospělí lidé neviditelná rovnátka pořizují – a tím je zlepšení vlastního pocitu ze sebe sama.

Ústředním tématem je to, jak se sami pacienti vnímají před a po léčbě. Tváří kampaně se stali reální pacienti, pro něž je důvodem pro neviditelná rovnátka často nízké sebevědomí, které vzniklo kvůli nevzhledným či v očích pacientů nedokonalým zubům.

„Díky každodenním rozhovorům s našimi klienty a následnému kvantitativnímu průzkumu jsme zjistili, že 24 % z nich se setkalo s posměšky okolí kvůli svým zubům, a celých 22 % dokonce sebe sama častuje kvůli zubům hanlivou přezdívkou, bojí se smát a nejčastěji se vnímá jako upír, veverka, pizizubka, králík nebo kobyla. To je pro nás opravdu alarmující číslo, které bychom rádi alespoň o něco snížili. Na hlavní myšlenku kampaně nás přivedl také fakt, že 96 % dotázaných léčbu podstoupilo kvůli lepšímu pocitu ze sebe sama,“ přibližuje ideu kampaně Strategy & Brand Manager skupiny Labs1503 Michala Rosinová.

„Našim pacientům tak často pomáháme nalézt dávno ztracený úsměv a někdy také sebevědomí,“ doplňuje Alena Černá, marketingová manažerka Světa rovnátek. 

Kampaň bude probíhat primárně v online prostředí, a to pomocí klíčových vizuálů, videí i mediální komunikace. Velký důraz je kladen na zastoupení různých cílových skupin ve všech formátech. 

Za kreativou a strategií stojí interní tým s Barborou Balgovou v roli idea makera a art directora, Jindřichem Jinochem v roli idea makera a copywritera, výkonnostní agenturou Sherpas a produkcí Blackout. PR kampaně zajišťuje agentura Adison. Fotografie jsou dílem Ondřeje Košíka. 

-stk-