Aperol, Campari a další značky přináší „Aperitivo Italiano“

pátek, 24. června 2022, 07:20 Aktuality, Reklama MediaGuru

Italské značky Aperol, Campari, Cinzano nebo Crodino komunikují „Aperitivo Italiano Moment“.

Aperitivo Italiano Moment komunikují italské značky Aperol, Campari, Cinzano či Crodino například v místě prodeje, zdroj: UPB.

Aperitivo Italiano Moment komunikují italské značky Aperol, Campari, Cinzano či Crodino například v místě prodeje, zdroj: UPB.

Italské značky jako Aperol, Campari, Cinzano nebo Crodino, které na českém trhu zastupuje společnost Ultra Premium Brands, letos v komunikaci vytváří tzv. „Aperitivo Italiano Moment“. Tedy zážitek, kdy se spotřebitel cítí uvolněně a jako v Itálii při přátelském setkání se skvělým chuťovým zážitkem. 

„Aperitivo Italiano Moment“ komunikují značky v místě prodeje prostřednictvím shop in shopu, který pro ně vyvinula společnost Dago. Jeho cílem je navodit atmosféru italského stánku, jenž nabízí alkoholické i nealkoholické nápoje typické právě pro Itálii. „Klíčové pro nás bylo také ukázat, že si v portfoliu italských značek najde svůj drink každý, ať preferuje sladké, či spíše hořké chutě. K tomu pomáhá chuťová osa zahrnutá v rámci vystavení,“ popisuje brand manager značky Aperol Michal Vávřil.

Vystavení dominuje tabule, která přináší inspiraci na osvěžující drinky pro každý chuťový profil. Doplňuje ji umělý pomerančovník, barová deska s kartonovými skleničkami a naaranžovanými plátky pomeranče

Kromě místa prodeje však jednotlivé značky komunikují i na sociálních sítích prostřednictvím vlastních profilů, ambasadorů a influencerů. Aperol bude po celé léto využívat podporu v outdooru – od CLV, přes bigboardy po tramvaje a vlakové zastávky. Campari se zase stalo poprvé partnerem Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary, kde bude v těsné blízkosti hotelu Thermal ve své Campari Lounge servírovat speciální koktejl KVIFF 56 a další nápoje z konceptu Aperitivo Italiano. 

-stk-