Baťa si v letní kampani hraje s barvami a láká mladší generaci

pondělí, 20. června 2022, 12:50 Aktuality, Reklama MediaGuru

Nová kampaň navazuje na globální komunikační linku Surprisingly Baťa, která ukazuje značku v nových barvách a chce přitáhnout pozornost mladší generace.

Nové vizuály kampaně značky Baťa, zdroj: Baťa

Nové vizuály kampaně značky Baťa, zdroj: Baťa

Tradiční obuvnický dům Baťa představil svou letní kolekci v nové kampani. Navazuje na globální komunikační linku Surprisingly Baťa, která ukazuje značku v nových barvách a chce přitáhnout pozornost mladší generace. Lokální kampaň připravila agentura Symbio.

V nové kampani tvořené sérií šesti klíčových vizuálů se koncept propisuje do online i offline kanálů, přičemž hlavním touchpointem jsou výlohy prodejen Baťa. Kampaň ukazuje produkty zasazené do snové až bizarní kompozice, obklopené objekty, které dokreslují příběhy spojené s párem bot. „Chtěli jsme se na jarní a letní kolekci podívat obráceně. A to doslova. Představit povahu jednotlivých bot, a tu vizuálně i emočně přenést na zákazníky. Bota je pro nás piedestal lidské nálady. To, jak jsme obutí udává tón našemu dni. Hravé texty, výrazné barvy a nevšední rekvizity tak vyzdvihnou i tradičnější modely. Věříme totiž, že v módě i v životě je vše o kontextu,“ vysvětlují kreativci kampaně, art director Jaroslav Mašek a copywriterka Helena Johnston.

Zdroj: Baťa

Cílem kampaně je upoutat pozornost zákazníků a zvýšit spontánní zájem o značku. Zároveň má znovu přilákat i mladší generace. „Kampaň i výběr produktů vychází z naší nové ambice – být nejlepší v segmentu, který je pro značku Baťa přirozený a kde se výrazně odráží změny ve spotřebě. Deformalizace způsobu života otevírá nové možnosti pro design casual produktů a právě ty jsou a budou jádrem kampaní Baťa. Akcentovat chceme také udržitelný přístup k výrobě, kvalitativní parametry a technologické aspekty komfortu i koncentraci výroby do Evropy,” vysvětluje Vladimír Špelda, manažer kolekce značky Baťa.

-mav-