Deník N přijde s kulturní přílohou Live!, vybral 1 mil. Kč

pondělí, 6. června 2022, 12:00 Aktuality, Tisk MediaGuru

Deník N začne od července vydávat novou kulturní přílohu Live!, potřebné peníze vybral v crowdfundingu.

Náhled podoby nové kulturní přílohy Live!, zdroj: Deník N

Náhled podoby nové kulturní přílohy Live!, zdroj: Deník N

Deník N začne od 1. července vydávat novou kulturní přílohu Live!. Vycházet bude společně s pátečním vydáním deníku a má rozšířit nabídku víkendového čtení. Vydavateli se totiž podařilo vybrat potřebnou částku na uvedení kulturní přílohy v crowdfundingové kampani. Cílová částka byla stanovena na 777 777 Kč a zhruba tři hodiny před ukončením sbírky se nashromáždil téměř jeden milion korun od 274 předplatitelů.

Nová příloha slibuje přehled nejzásadnějších kulturních událostí, recenzí, tipů a rozhovorů. Vedoucí přílohy je Irena Hejdová, pravidelně zde bude publikovat Ondřej Štindl, v příloze se objevil i seriál Pavla Kosatíka o české inteligenci 20. století.

„Dva roky na tom česká kultura nebyla nejlépe. Pandemie na dlouhé měsíce zavřela knihkupectví, kina, galerie, divadelní i koncertní sály a zanechala na celém kulturním oboru hluboké jizvy. Řada umělců se najednou ocitla bez prostředků, kulturní instituce se dnes jen těžce mátoří z pandemického výpadku příjmů a náročně shání prostředky na znovuzrození. Chtěli bychom kultuře a umění pomoci - tím, co dovedeme, tedy naším psaním. Chceme o ní dávat více vědět, přitahovat k ní systematicky pozornost, poukazovat na nejzajímavější fenomény a upozorňovat na to nejlepší, co dokáže nabídnout," zdůvodnil Deník N, proč s přílohou přichází.

-mav-