Effie se spojuje s Googlem, otvírá nové digitální kategorie

středa, 8. června 2022, 11:05 Aktuality, Reklama MediaGuru

Letošní ročník soutěže Effie Czech Republic se zaměří na digitální marketing.

Zdroj: AKA

Zdroj: AKA

Tuzemská reklamní soutěž efektivity Effie Czech Republic, pořádaná Asociací komunikačních agentur (AKA), uzavřela partnerství s českým Googlem. V novém ročníku proto otevře novou Cenu za nejefektivnější využití YouTube a otevře také novou kategorii Digitální marketing.

„Světem hýbou digitální technologie a je potřeba si všímat i jejich využití v reklamě,“ uvedla Marie Krátká, Google Enterprise Business Lead pro český a slovenský trh. „Effie vnímáme dlouhodobě (nejen v ČR) jako jednu z nejkvalitnější značek na poli efektivity marketingu, a tudíž pro nás bylo vzájemné propojení logickou cestou. Půjde o výměnu zkušeností, myšlenek, příkladů, ale i odborníků, například porotců," dodala.

„Když vytváříte kampaň, musíte vždy chtě nechtě počítat se zapojením digitálu. Efektivita je však jen jedna. Když firmy využívají digitál a sociální sítě pouze proto, že to doba vyžaduje, nemusí to fungovat, a naopak full servisové kampaně bez digitálu a digitálního video obsahu dnes prakticky nemají smysl,” vysvětlil propojení reklamy a digitálu za AKA Ondřej Novák. Jedná se tak především o full servisové kampaně, které využívají vícero kanálů jako je například i YouTube. „Co se týká digitálních médií, včetně YouTube, trpěly kampaně Effie zatím jistým ostychem. Jako by se přihlašovatelé digitálu tak trochu báli,” dodává Novák.

Přihlášky bude možné podávat od 28. června do 19. srpna 2022. Vyhlášení proběhne na galavečeru 23. listopadu v Kino Lucerna.

Google. který před dvěma lety přišel s oceňováním nejlepších kampaní na YouTube v soutěži YouTube Works, se tak rozhodl spojit síly s AKA a ocenění zaštítit soutěží Effie. Samostatně se tedy kampaně YouTube Works oceňovat nebudou.

O Effie, kterou pořádá Asociace komunikačních agentur (AKA), roste každým rokem zájem. Celkem se v minulém roce do soutěže přihlásilo 85 soutěžících nejen z řad členských subjektů AKA, hlásili se také zástupci soukromé a veřejné sféry.

-mav-