Firma Zážitky.cz uvedla svůj největší horkovzdušný balón

neděle, 12. června 2022, 08:35 Aktuality, Outdoor MediaGuru

Společnost Zážtky.cz rozšířila svou flotilu 30 horkovzdušných balónů o další, který je zároveň největším balónem v její nabídce.

Největší balón v nabídce společnosti Zážitky.cz, jeho vzlet doprovázely dva menší balóny z její flotily, zdroj: Zážitky.cz

Největší balón v nabídce společnosti Zážitky.cz, jeho vzlet doprovázely dva menší balóny z její flotily, zdroj: Zážitky.cz

Společnost Zážitky.cz uvedla v pátek vpodvečer na benešovském letišti křestním letem svůj největší horkovzdušný balón. Jeho výška je 37 metrů a může pojmout až 24 pasažérů. Podle společnosti jde o největší horkovzdušný balón ve střední Evropě. 

„Češi navzdory pandemii a současné komplikované situaci v Evropě neztratili chuť dopřávat sobě i svým blízkým zážitky. Balónové létání se v rámci naší nabídky už několik let drží na vrcholu popularity a tento trend nijak nepolevuje. Poptávka převyšuje nabídku, proto jsme se rozhodli naši už tak nejsilnější flotilu – čítající přes 30 balónů – rozšířit. Pomůže nám zkrátit čekací lhůty a zpřístupní vzdušný zážitek i větším skupinám osob,“ uvedl Jan Hájek, majitel společnosti Zážitky.cz.

Balón vyrobila brněnská společnosti Kubíček Factory. Na balónu, který pojme 13 000 m³ vzduchu, začali v Brně pracovat zkraje letošního roku. Výroba textilní části (bez koše) zabrala necelých 280 hodin a v šicí dílně na něm pracovalo 15 lidí. 

Jan Hájek, zdroj: Zážitky.cz

Jan Hájek, zdroj: Zážitky.cz

Kvůli závislosti na počasí lze v České republice létat v průměru jen 100 dnů v roce. Pokud je nevyhovující termika, prší či fouká, domluvené termíny se posouvají. V největší sezóně tak někdy vznikají čekací fronty. „Nový balón posune kapacitu naší flotily o tisíce míst. Lidé se tak dostanou na svůj let rychleji,“ dodal Hájek.

-mav-