Karlovarský festival startuje celoroční VOD službu

čtvrtek, 9. června 2022, 18:55 Internet & Mobil MediaGuru

Karlovarský festival i letos nabídne obsah na své streamovací platformě KVIFF.TV. Startuje i knihovna s 500 filmy, jež poběží celoročně.

Zdroj: KVIFF

Zdroj: KVIFF

Po loňském pilotním startu bude i letos možné sledovat streamovací platformu karlovarského filmového festivalu KVIFF.TV. Nabídne obsah nejen ze samotné akce, jež proběhne v Karlových Varech od 1. do 9. července, ale i knihovnu s 500 filmy, a to celoročně. Už nyní je k dispozici například festivalový warm-up v podobě snímků, které byly úspěšně uvedeny v programu festivalu loni i v předešlých letech. 

„Spolu s kolegy z programového týmu festivalu bedlivě sledujeme směřování současného světového filmu, proto s radostí a cinefilským vzrušením vítáme možnost podělit se o zážitky ze zhlédnutých snímků nejen s diváky festivalovými v průběhu deseti letních dnů, ale i s naším novým virtuálním obecenstvem dvanáct měsíců v roce,“ popisuje umělecký ředitel karlovarského festivalu Karel Och.

Ve vysílání KVIFF.TV Live se opět objeví KVIFF Guide Janka Rubeše. Moderátor Saša Michailidis každý den divákům prostřednictvím Festivalových zpráv nabídne přehled stěžejních událostí. Součástí programu bude i série rozhovorů Čestmíra Strakatého Prostor KVIFF X se zajímavými hosty festivalu. V pořadu Meet the Filmmakers se představí tvůrci, kteří prezentují své filmy v rámci programu letošního ročníku. Filmovou inspiraci na každý den zajistí dramaturgický tým v čele s uměleckým ředitelem Karlem Ochem v pořadech Film Brief a Curator’s Choice. Cyklus Legendy KVIFFu představí další klíčové osobnosti, které se zapsaly do karlovarské historie, a pořad Slavné festivaly zase poodhalí zákulisí věhlasných svátků filmu. Dále budou v nabídce i soutěže o festivalové ceny nebo slow TV z nejfrekventovanějších míst festivalu. Živé přenosy budou diváci moci sledovat v reálném čase. Veškerý festivalový obsah bude divákům po celém světě dostupný i ze záznamu, v českém či anglickém jazyce s titulky, a to zdarma.

Letošní novinkou je start celoročního provozu platformy s knihovnou více než 500 filmů, jež nabídne výběr filmů kurátorovaný pod vedením programového týmu karlovarského festivalu a ve spolupráci s distribuční společností Aerofilms. Ke zhlédnutí zde bude napříkald Amélie z Montmartru, Marťanské lodě Jana Foukala či Nejhorší člověk na světě Joachima Triera Nejhorší člověk na světě. V online premiéře se zde představí i film C’mon C’mon v hlavní roli s Joaquinem Phoenixem. Filmová nabídka se dále bude rozšiřovat každý týden.

Všechny filmy z knihovny jsou divákům dostupné k přehrání či stažení formou jednorázového nákupu, naprostou většinu filmů mohou získat s výhodným měsíčním či ročním předplatným, filmové novinky nad rámec předplatného budou pro předplatitel s výraznou slevou. Bezprostředně po festivalu KVIFF.TV nabídne i několik snímků z programu letošního 56. ročníku.

Spuštění streamovací platformy dále rozšíří portfolio skupiny KVIFF Group, která po vstupu Rockaway Capital do Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary zastřešuje všechny aktivity kolem největší kulturní události v tuzemsku.

-stk-