Mall Group nově povede Jakub Střeštík

úterý, 14. června 2022, 12:35 Aktuality, Retail, Lidé MediaGuru

Do čela Mallu se posouvá Jakub Střeštík. Dosavadní CEO Jan Hanuš se rozhodl ve své funkci ke konci července skončit.

Jakub Střeštík, zdroj: Mall Group

Jakub Střeštík, zdroj: Mall Group

Na pozici Managing Director skupiny Mall Group nastupuje Jakub Střeštík. Posouvá se na ni ze své role Chief Commercial Officer, kterou zastával poslední dva roky. Dosavadní CEO Mall Group Jan Hanuš se rozhodl ve své funkci ke konci července skončit, přičemž část jeho kompetencí přebere Jakub Střeštík.

Jakub Střeštík se bude soustředit na rozvoj marketplace či prodej zboží z vlastních skladů. Jeho hlavním úkolem pro následující období bude završit integraci s nákupní platformou Allegro a pomáhat celé skupině upevňovat si svou pozici.

Před nástupem do Mallu pracoval Jakub Střeštík na vedoucích manažerských pozicích v několika nadnárodních koncernech podnikajících v gastronomii, elektronice a retailu. Devět let stál v čele společnosti Kika Nábytek v Česku a na Slovensku, od ledna 2018 navíc šéfoval i Kika v Rumunsku. V letech 2004 až 2008 pracoval jako regionální ředitel restaurací rychlého občerstvení KFC a Pizza Hut. Do Česka mimo jiné přivedl i kavárenský řetězec Starbucks a slovenského prodejce elektroniky Nay.

Dosavadní CEO Mall Group Jan Hanuš do Mallu nastoupil v lednu 2021. Mall poprvé dostal do černých čísel a spolu s původními akcionáři úspěšně dotáhl prodej Mall Group nadnárodní skupině Allegro. 

-stk-