Nova a Voyo chystají několik seriálů i novou Kriminálku Anděl

středa, 22. června 2022, 17:50 TV, Internet & Mobil MediaGuru

Několik nových seriálů připravují do vysílání TV Nova a Voyo. Placená video služba plánuje ročně uvádět 12-16 nových seriálů.

Kriminálka Anděl 4, zdroj: TV Nova

Kriminálka Anděl 4, zdroj: TV Nova

Televize Nova a videoplatforma Voyo připravují pro rok 2023 a následující sezóny několik nových projektů hrané tvorby. Jsou mezi nimi seriály různých žánrů včetně nové řady seriálu Kriminálka Anděl. Řada z těchto seriálů se teprve začne vyrábět. 

Na TV Nova se konkrétně připravují seriály Obchodní dům, Mozaika a Jedna rodina. Seriál Obchodní dům je prvním dobovým seriálem v průvodní tvorbě TV Nova. Vzniká ve spolupráci s Dramedy Productions a časově je situován do roku 1939. Jde o vztahový seriál, jehož hlavním námětem jsou osudy lidí, které obchodní dům spojuje. Režisérem je Biser A. Arichtev.

Mozaika je komediálním seriálem. Za jejím scénářem stojí dvojnásobná držitelka Českého lva Alice Nellis a produkuje ji společnost Lucky Man Films Davida Ondříčka. Téma střídavé péče je potom námětem seriálu Jedna rodina. Seriál vzniká podle námětu Lucie Konečné a s komediálním nadhledem sleduje osudy rodičů a jejich dětí ve střídavé péči.

Vedle toho se dále připravují nové díly zavedených a vlajkových seriálů TV Nova a Voyo, tedy Ulice, Ordinace v růžové zahradě 2 a Specialisté.

Z žánru detektivních seriálů jsou kromě Specialistů ve výrobě seriály Policie Modrava – další a zároveň poslední řada, nová řada seriálu Odznak Vysočina a také pátá řada Kriminálky Anděl. Do jejích nových dílů se vrací původní herci, divákům se tak znovu představí např. David Švehlík nebo Marek Taclík. Režie se ujmou Peter Bebjak a Michal Blaško. Kriminálka Anděl se s novými díly vrátí po 15, resp. 9 letech, poslední série se vysílala v roce 2014.

K připravovaným novinkám dále patří seriál Táta v nesnázích, který zamíří do vysílání TV Nova už letos na podzim. Hlavní roli otce tří dospělých dcer, který se rozhodne žít naplno, ztvární Martin Pechlát.

V žánru skutečných příběhů se také do vysílání Voyo Originál připravuje šestidílná série Extraktoři, což je špionážní thriller z prostředí civilní rozvědky v hlavní roli s Jakubem Štáfkem. Další z minisérií podle skutečných kriminálních případů bude Hojer, mapující v šesti dílech případy legendy československé kriminalistiky Jiřího Markoviče.

Po jarním uvedení minisérie Iveta se připravuje druhá řada pořadu, tentokrát sledující život zpěvačky Ivety Bartošové v 90. letech.

„Během posledních měsíců jsme se stali největším a nejdynamičtějším vývojovým centrem hrané tvorby v Česku. Připravujeme seriály nejrůznějších žánrů – od komediálních přes rodinné až po kriminálky – nebo minisérie na základě skutečných událostí. Projekty opatrnější i odvážnější. Spolupracujeme na nich s nejvýznamnějšími nezávislými producenty na trhu,“ uvedl Michal Reitler, ředitel vývoje obsahu TV Nova a Voyo. „Každý kreativní producent TV Nova a Voyo z nyní již kompletního interního týmu pracuje na vývoji nejméně dvou projektů, a to vedle svých projektů, které už jsou ve výrobě. A to číslo bude časem dále růst,“ dodal.

Voyo podle slov Michala Reitlera plánuje každý rok uvést 12-16 nových seriálů. Proto se na obsahové produkci podílí dalších 14 kreativních producentů, jejichž žánrové zaměření je různorodé tak, aby naplňovalo představy o obsahové pestrosti, vysvětlil Michal Reitler.

Představení jednotlivých kreativních producentů TV Nova a Voyo včetně pořadů, na kterých aktuláně pracují, najdete v materiálu, který je ke stažení níže.

Kreativní producenti TV Nova a Voyo

  • Iva K. Jestřábová
  • Lena Hanychová
  • Klára Follová
  • Michael Bütow
  • Lenka Szántó
  • Tomáš Hruška
  • Ondřej Elbel
  • Matěj Podzimek
  • Marta Fenclová
  • David Musil
  • Silvia Klasová
  • Heike Richter-Karst
  • Simona Matásková
  • Luděk Staněk

-mav-