Nova využije seriály ČT, v létě zařadí Malého pitavala i Sanitku

úterý, 14. června 2022, 07:20 TV MediaGuru

Seriál Malý pitaval z velkého města se letos v létě objeví ve vysílání TV Nova. Nova využije také seriál Sanitka z roku 1984, který ale umístí do odpoledního vysílání.

Malý pitaval z velkého města, zdroj: Česká televize

Malý pitaval z velkého města, zdroj: Česká televize

Po seriálu Malý pitaval z velkého města, který obvykle tvoří páteř letního vysílání hlavního kanálu České televize, letos sáhne konkurenční TV Nova. Využije ho pro své letní programové schéma, a to ve čtvrtek v hlavním vysílacím čase, kdy nabídne dva díly po sobě. První odvysílá 30. června od 20:20 na hlavním kanále, na který od 21:30 naváže druhý díl.

Podle našich informací TV Nova koupila práva na vysílání seriálu Malý pitaval z velkého města od České televize jen pro letošní letní sezónu.

Nepůjde ale o jediný z „tradičních" seriálů ČT, které se letos o prázdninách na Nově objeví. Do vysílání zařazuje už v tomto týdnu také seriál Sanitka, vysílat ho ale bude v nedělních odpoledních hodinách. Na stanici Nova Gold se pak objeví v prime-time od 20:00 ve středu. Také v tomto případě odvysílá dva díly po sobě. 

Malý pitaval se v letním vysílání zařazuje k nejsledovanějším prázdninovým pořadům. Loni ho v červenci a srpnu v průměru sledovalo 753 tis. diváků starších 15 let (podíl 22 %). Nejsledovanějšími pořady loňského letního vysílání byly reprízy seriálů Policie Modrava (Nova), Chalupáři (ČT) a premiérové díly seriálu Co ste hasiči (Nova).

-mav-