O2 TV loni udržela výši zisku, obrat přesáhl 0,5 mld. Kč

pondělí, 20. června 2022, 12:20 TV MediaGuru

Provozovatel televizních stanic O2 TV loni dosáhl podobných výsledků jako o rok dříve. Zisk i tržby se meziročně snížily o osm procent.

Zdroj: O2 TV

Zdroj: O2 TV

Společnost O2 TV, provozovatel televizních stanic, vytvořila v roce 2021 zisk ve výši 24,294 mil. Kč. Vyplývá to z účetní závěrky společnosti O2 TV za loňský rok. Akcionáři rozhodli o tom, že zisk bude převeden na účet nerozděleného zisku z minulých let. Výsledek hospodaření dosáhl podobné úrovně jako v roce 2020. Ve srovnání s rokem 2020 se zisk firmy v loňském roce snížil o 2,2 mil. Kč. Tržby společnosti se loni vyšplhaly na 521,3 mil. Kč, což bylo o osm procent méně než v roce 2020.

Také rok 2021 byl ve společnosti O2 TV ovlivněn celosvětovou pandemií covid-19, a to hlavně provozní části výroby. Většina přímých přenosů z domácích i zahraničních soutěží byla ale zachována. Vedení firmy loňský rok hodnotí vcelku pozitivně. „I přesto, že rok 2021 byl znovu ovlivněn pandemií, která zasáhla mnoho obchodních partnerů, podařilo se udržet z velké části plánované příjmy od reklamních inzerentů," uvedla firma ve výroční zprávě. 

Hlavním obsahem pro všechny sportovní kanály O2 jsou sportovní přenosy z české fotbalové Fortuna:Ligy, z fotbalové Ligy mistrů UEFA, tenisové WTA, hokejové Tipsport Extraligy, basketbalové Euroligy, WRC a dalších sportovních akcí.

O2 TV je součástí O2 Czech Republic, která je součástí skupiny PPF. V roce 2021 provozovala O2 TV čtyři licencované sportovní TV kanály O2 TV Sport, O2 TV Fotbal, O2 TV Tenis a Orange Sport (na Slovensku). Pro všechny kanály vyráběla i tzv. multidimenzi formou dalších licencovaných osmi TV kanálů (pět v Česku a tři na Slovensku). K 30. červnu 2021 ukončila vysílání programu Orange Sport, jelikož vypršela smlouva o výrobě programu pro slovenské území. V srpnu pak spustila vysílání stanic Premier Sport 2 CZ a Premier Sport 2 SK. O2 TV evidovala za první kvartál letošního roku okolo 620 tisíc služeb.

-mav-