Podcast roku: Vítězí Opravdové zločiny a Vinohradská 12

čtvrtek, 16. června 2022, 20:40 Rádio MediaGuru

Vinohradská 12 obhájila své vítězství v kategorii Veřejnoprávních podcastů v soutěži Podcast roku. Mezi autorskými podcasty bodovaly Opravdové zločiny, které zároveň absolutně získaly nejvíce hlasů.

Ilustrační obrázek, zdroj: Podcast roku

Ilustrační obrázek, zdroj: Podcast roku

V kategorii Veřejnoprávní podcast letošního ročníku soutěže Podcast roku zvítězil zpravodajský pořad Vinohradská 12 z dílny Českého rozhlasu. V sekci Autorského podcastu zvítězil pořad Opravdové zločiny moderátorek Evropy 2 Lucie Bechynkové a Barbory Krčmové. O výsledku těchto dvou kategorií rozhodli posluchači na webu Podcast roku. O umístění v dalších sedmi kategoriích rozhodovala odborná porota.

Veřejnoprávní podcast

Vinohradská 12 obhájila své první místo s 12 % hlasů (loni 22 %), Lucie Výborná s pořadem Host Lucie Výborné obsadila druhé místo s 9,8 %, což znamená nárůst oproti loňským získaným 8,8 %. Třetí místo patřilo ČT sport podcasty s 6,6 % (+1, 3 %).

Výsledky TOP 10 - Veřejnoprávní podcast

1. Podcast Vinohradská 12
2. Host Lucie Výborné
3. ČT sport podcasty
4. Kriminálka
5. Buchty
6. Historie českého zločinu
7. Blízká setkání
8. ČT24
9. Meteor
10. Kompot

Autorský podcast

V kategorii autorské tvorby výherkyně z podcastu Opravdové zločiny navýšily svůj loňský náskok před dalšími umístěnými a meziročně si výsledek polepšily o 11, 1 %. Celkem získaly 27 % hlasů, což znamená přes 61 tis hlasů a staly se tak i absolutním vítězem. Na druhém místě se umístil podcast U Kulatého stolu, který dosáhl 5 %, což je oproti loňsku o 3 % hlasů méně. Třetí místo, Fantastický podcast, získalo přes 3 % hlasů. V loňském roce obsadili třetí místo tvůrci podcastu Brocast se 7,5 %.

Výsledky TOP 10 – Autorských podcastů

1. Opravdové zločiny
2. U Kulatého stolu
3. Fantastický podcast
4. Brocast
5. Vlevo dole
6. Kecy a politika
7. Příběh, který se opravdu stal
8. středo/věk
9. Neplecha ukončena
10. Patálie

Porota v kategorii Zábava ocenila na prvním místě dva pořady: Buchty a Koulí podcast. Český rozhlas obsadil ve volbě poroty 5 prvních míst, autorské podcasty pak získaly první 3 místa. Porotci vybírali v každé kategorii vždy ze 7 nominovaných podcastů. 

  • Osobní rozvoj a vzdělávání – Balanc
  • Společnost – Insider
  • Zpravodajství – Vinohradská 12
  • Zábava – Buchty, Koulí Podcast
  • Sport – Stadiony
  • Byznys – Ve vatě
  • Objev roku – Čekání na prezidenta
Kompletní výsledky soutěže Podcast roku 2022

Kompletní výsledky soutěže Podcast roku 2022

V roce 2022 se do ankety opět zapojilo více hlasujících. Ceny se rozdávaly v Radlické kulturní sportovně v Praze 5, slavnostním vyhlášením jednotlivých kategorií provázel Jiří Havelka.

-mav-