Praha děkuje kampaní Pražanům za pomoc uprchlíkům

úterý, 21. června 2022, 15:50 Aktuality, Reklama MediaGuru

Pražský magistrát vypráví fotoreportáží příběhy uprchlíků z Ukrajiny i dobrovolníků.

Fotografie pro kampaň pražského magistrátu nafotila Alžběta Jungrová, zdroj: Magistrát hl. m. Prahy

Fotografie pro kampaň pražského magistrátu nafotila Alžběta Jungrová, zdroj: Magistrát hl. m. Prahy

Magistrát hl. m. Prahy spustil novou kampaň, v níž reaguje na situaci spojenou s válkou na Ukrajině a přílivem uprchlíků. Fotoreportáží vypráví skutečné příběhy uprchlíků a dobrovolníků, kteří jim pomáhají.

„Podobně jako covid i válka s sebou nejdřív přinesla obrovskou vlnu solidarity, která však časem ustupuje a střídá ji nejistota a frustrace. Média zaplavují spíše negativní zprávy, a to dobré se na povrch už tolik nedostává. Proto bylo naší úlohou ukázat Pražanům, že jejich pomoc má skutečně smysl a že si jí uprchlíci váží. Zároveň jsme je chtěli ujistit, že město dělá vše pro to, aby situaci zvládlo co nejlépe,“ vysvětluje Amila Hrustić Batovanja, kreativní ředitelka agentury DDB, jež je pod kampaní podepsána. 

Kampaň pracuje se šesticí portrétů pojmenované „Příběhy vděčnosti“, jež zachycuje ukrajinské uprchlíky i Pražany, kteří se rozhodli pomoci. Prostřednictvím jejich osobních výpovědí chce přinést pohled na aktuální situaci skrze jednotlivé lidské osudy. Autorkou fotografií je reportážní fotografka Alžběta Jungrová.

„Nechtěli jsme společnost ještě více polarizovat, a proto jsme místo klasické reklamy vytvořili spíše reportáž, a prostor v outdooru tak využili jako veřejnou galerii. Poděkování je intimní věc a právě touto formou mohou příběhy, které vycházejí z rozhovorů s hrdiny našich vizuálů, k Pražanům promluvit upřímně a autenticky,“ přibližuje Simona Luteránová, copywriterka DDB Prague. 

V průběhu léta se kampaň přesune do veřejného prostoru a jako putovní výstava, která by měla začít v Holešovické tržnici, budou dál kolovat po Praze. K vidění bude také v tisku, na internetu a sociálních sítích.

-stk-