Součástí sítě AlzaBoxů se stává i přepravce DPD

úterý, 21. června 2022, 12:25 Aktuality, Retail MediaGuru

Alza navyšuje počet dopravců využívající síť AlzaBoxů pro doručování zásilek a napojuje společnost DPD.

Zdroj: Alza.cz

Zdroj: Alza.cz

Alza navyšuje počet dopravců využívající síť AlzaBoxů pro doručování zásilek. Po pilotním otestování se v Česku i na Slovensku celoplošně napojuje balíkového přepravce, společnost DPD.

„Věříme, že tato forma spolupráce je budoucností v doručování, kdy kapacitu jednoho boxu naplno využije více dodavatelů,“ sdělil Jan Moudřík, ředitel expanze a facility Alza.cz. Dodal, že balíčky třetích stran v počtu tisíců kusů denně už teď tvoří významný podíl na celkovém objemu zásilek doručovaných přes AlzaBoxy. „Dvě třetiny doručených balíčku jsou stále zásilky z e-shopu Alza.cz, ale touto rychlostí se poměr v dohledné době výrazně změní," dodal.

„Vysoká obliba výdejních míst – tedy i samoobslužných boxů, je český fenomén. Podle našeho nejnovějšího průzkumu E-shopper Barometer jsme dokonce v porovnání se zbytkem Evropy ve využívání výdejních míst na druhém místě hned za Francií. Protože tento trend během pandemie ještě výrazně posílil, chtěli jsme našim zákazníkům nabídnout co nejširší síť a spolupráci s Alzou proto velmi vítáme, a to dokonce nejen v České republice, ” vysvětluje Miloš Malaník, generální ředitel DPD.

Aktuálně zásilky třetích stran tvoří až 30 % doručených balíčků v této síti. AlzaBoxy v České republice, na Slovensku a v Maďarsku však disponují měsíční doručovací kapacitou až 5,5 milionů balíčků, tento počet navíc neustále narůstá. Podle průzkumu mezi zákazníky e-shopu dvě třetiny dotazovaných považují AlzaBox za nejoblíbenější způsob dopravy, a to zejména díky časové flexibilitě, jednoduchosti a rychlosti dodání. 

Alza.cz rozšiřováním partnerské sítě pracuje podle svých slov na tom, aby se její výdejní boxy staly nedílnou součástí chytré městské infrastruktury.

Jako první nabídla Alza volnou kapacitu výdejních schránek na začátku pandemie koronaviru logistické společnosti Zásilkovna. K dalším partnerům napojeným na síť AlzaBoxů patří společnosti Rohlík.cz nebo Slovak Parcel Service.

-mav-