Soutěž Effie startuje, přihlášky přijímá do 19. srpna

úterý, 28. června 2022, 11:10 Aktuality, Reklama MediaGuru

Effie zahajuje letošní 25. ročník. Přihlášky je možné podávat do 19. srpna. Vyhlášení vítězů proběhne 23. listopadu.

Zdroj: AKA

Zdroj: AKA

Soutěž reklamní a marketingové efektivity Effie Czech Republic, kterou pořádá Asociace komunikačních agentur (AKA), slaví 25. výročí. Zájemci mohou podávat přihlášky do všech kategorií od 28. června do 19. srpna. Vyhlášení vítězů proběhne 23. listopadu v Kině Lucerna. 

V letošním ročníku se Effie zaměří zejména na oblast digitálního marketingu a online video obsah, a to především díky partnerství s českým Googlem. Zájemci se mohou hlásit i do nových kategorií – Digitální marketing a vyhlášena bude také Cena za nejefektivnější využití YouTube. Celkem se bude soutěžit v 16 kategoriích. 

O tom, kdo obdrží cenu Effie, rozhodne nezávislá porota složená ze zástupců zadavatelů, komunikačních agentur, mediálních agentur, výzkumných agentur (členů sdružení SIMAR) a zástupců odborných médií a nově také zástupců Google.

V České republice se ceny Effie rozdělují od roku 1997, za tu dobu prošly soutěží tisícovky prací. „Největší skok v historii udělala Effie za posledních pět let. Precizní třístupňové hodnocení podle dat, nové kategorie, nová pravidla, noví partneři, konferenční program,“ popisuje ředitel AKA Marek Hlavica.

„Nejsme jen uzavřená soutěž pro marketingové agentury, přihlašují se také zástupci soukromé i veřejné sféry, například vysoké školy. V posledních letech se v přihlášených pracích klade důraz na sociální odpovědnost,“ dodává Ondřej Novák z týmu Effie.

-stk-