TV Prima v utajení natočila seriál Sedm schodů k moci

čtvrtek, 2. června 2022, 12:40 Aktuality, TV MediaGuru

Prima se poprvé pouští do dramatizace tématu známé politické kauzy, natočila seriál Sedm schodů k moci. O natáčení dopředu neinformovala.

Sedm schodů k moci, zdroj: FTV Prima

Sedm schodů k moci, zdroj: FTV Prima

Televize Prima natočila osmidílný seriál Sedm schodů k moci na motivy politické kauzy Jany Nagyové. Autorem námětu a scénáře je publicista Josef Klíma. Hlavní role zahrají Eva Josefíková a Jiří Vyorálek.

Seriál vznikl v režii Jiřího Chlumského a Martina Koppa. „Do volné dramatizace tématu známé politické kauzy se pouštíme vůbec poprvé. Josef Klíma na základě své letité praxe a znalosti politického prostředí a politických kauz napsal zdánlivě šokující příběh, kterému nechcete ani věřit, že by se ve skutečnosti mohl stát. Bude na každém divákovi, jakou míru pravdivosti v něm bude ochoten hledat a najít,“ uvedla ředitelka obsahu skupiny Prima Lenka Hornová.

Josef Klíma na scénáři začal pracovat před pěti lety. „Když před několika lety proběhla kauza Jany Nagyové a Petra Nečase, zaujal mě motiv toho, jak se lze do vysoké politiky dostat přes vztahové záležitosti, protože dosud se politici k moci dostávali většinou přes zákulisní čachry. Ale tahle kauza ukázala jinou možnost. Začal jsem si obstarávat materiály z okolí hlavní aktérky, ale zároveň jsem ten příběh posunul ještě jinam. Nechtěl jsem sledovat kariéru jedné konkrétní osoby, v hlavní hrdince je obsažen příběh žen, které se z nejnižšího stupně společenského žebříčku dokázaly dostat na jeho vrchol díky vztahům,“ popsal svůj motiv publicista Josef Klíma. Na scénáři pracoval rok. „Psal jsem to proto, že jde o unikátní příběh. Ale také jako varování, aby k něčemu takovému už nikdy nemohlo dojít. V politice máme několik příběhů, kdy politik doma po vyčerpávajících jednáních ve Sněmovně a ve vládě a po usilovné snaze vyhnout se všem politickým nástrahám a pokušením nakonec zjistí, že jeho žena je nebezpečnější než političtí oponenti,“ dodal Klíma.

Seriál sleduje životní cestu a kariérní vzestup venkovské servírky Anny Malé, kterou ztvárňuje Eva Josefíková, do nejvyšších politických pater ministra Tomáše Vichra. Toho hraje Jiří Vyorálek. V dalších rolích se objeví například Tomáš Měcháček, Veronika Žilková, Jana Krausová, Michal Novotný, Michal Dalecký, Betka Stanková, Soňa Norisová, Jiří Štrébl, držitelka Českého lva Pavla Gajdošíková a v roli klíčového novináře Karla Krčky Pavel Batěk.

Projekt pro Primu natočila produkční společnost Unit Sofa Praha, zastoupená producenty Šárkou Chlumskou Oujezdskou a Janem Hlavsou. Termín nasazení zatím Prima neoznámila.

-mav-