Zásilkovna navyšuje počet Z-boxů, nejvíc jich má v Česku

středa, 22. června 2022, 11:30 Aktuality, Retail MediaGuru

Počet Z-boxů skupiny Packeta ve třech zemích překonal hranici 3500. V Česku jich má Zásilkovna více než 2500, nejvíce na trhu.

Zdroj: Zásilkovna

Zdroj: Zásilkovna

Skupina Packeta, která vlastní společnost Zásilkovna, navýšila počet Z-boxů na více než 3500 kusů. Nejvíce, více než 2500 Z-boxů, je instalováno v Česku a jde o největší síť automatických výdejních boxů na trhu. Na Slovensku se Packeta blíží počtu 800 Z-boxů, v Maďarsku jich provozuje více než 150.

Z-boxy jsou napájeny solárními panely a ke svému provozu potřebují jen minimum elektřiny, fungují nonstop a ovládají se přes mobilní aplikaci. V Česku jsou Z-boxy umístěny v každé obci nad 1500 obyvatel, na čerpacích stanicích, parkovištích, autobusových zastávkách, v areálu největších nemocnic, vysokých škol, jaderných elektráren nebo u prodejen obchodních řetězců.

„Za necelé dva roky jsme vybudovali největší síť automatických výdejních boxů v České republice. Máme pokrytou většinu vesnic a malých měst v ČR a na Slovensku a v Maďarsku také rychle expandujeme. Zákazníci si mohou objednat zboží z více než 32 000 e-shopů se kterými spolupracujeme a zásilku si vyzvednout v jakoukoliv denní či noční dobu v režimu 24/7, zkrátka kdykoliv jim to vyhovuje, bez čekání a bez front. Z-BOXy šetří díky své technologii solárních partnerů životní prostředí a jsou součástí dlouhodobé strategie udržitelnosti, kdy se Zásilkovna a celá skupina Packeta snaží snižovat uhlíkovou stopu,“ uvedla Simona Kijonková, zakladatelka Zásilkovny a CEO skupiny Packeta.

-mav-