ZOOT se v kampani „pochlapil" a „prodává děti"

středa, 15. června 2022, 06:45 Aktuality, Reklama MediaGuru

Hlavními komunikačními linkami nové kampaně ZOOT je rychlá doprava, nově zařazený sortiment pro muže i děti, aplikace nebo TikTok.

ZOOT komunikuje v nové kampani i sortiment pro děti, zdroj: ZOOT.

ZOOT komunikuje v nové kampani i sortiment pro děti, zdroj: ZOOT.

Módní e-shop ZOOT do letní sezony vstupuje s novou kampaní, jež představí  řadu novinek, jako je zrychlená doprava, nově zařazený sortiment pro muže i děti, aplikace nebo TikTok. Poběží na internetu, v tisku, rádiu i outdooru včetně rámečků v metru a celopolepů dopravních prostředků. Její součástí budou i letáky či spolupráce s influencery. 

„V metru testujeme naši novou produktovou kampaň s QR kódy, kde stačí u produktu, který vás zaujme, namířit mobilem a bleskově nakoupit. Třeba naši žlutou ZOOTí tramvaj, která už je ikonická, nově přelepujeme vizuálem obsahujícím i naše nové kategorie pro muže a děti,“ popisuje Milan Polák, CEO Digital People, která kromě ZOOTu vlastní ještě e-shopy Bibloo, Urban Store a Different.

Kampaň komunikuje šíři sortimentu, jenž obsahuje více než milion kusů módy, bot, doplňků nebo produktů v sekci kosmetika a zdraví. „Zvětšení sortimentu je významné. Ještě minulý rok měl ZOOT skladem asi 300 tisíc kusů a nyní jsme na téměř 4násobku. Navíc mnohem větší procento tvoří módní kousky pro muže a děti,“ říká Polák. Pánský sortiment zastřešuje slogan „ZOOT se pochlapil“, sekci pro děti zase „ZOOT prodává děti. Zn.: Nové!“. Na ženy cílí „Šatovou smršťí”.

Předmětem kampaně je i rozšřířený pánský sortiment, zdroj: ZOOT.

Předmětem kampaně je i rozšřířený pánský sortiment, zdroj: ZOOT.

Na ženy cílí ZOOT nabídkou šatů, zdroj: ZOOT.

Na ženy cílí ZOOT nabídkou šatů, zdroj: ZOOT.

Dále se kampaň zaměří na zrychlenou dopravu. Například v prodejně na Václavském náměstí mohou zákazníci zkoušet objednané oblečení rovnou při vyzvednutí už v ten samý den. Díky spojení skladů do jednoho velkého v Říčanech u Prahy se zároveň zkrátila lhůta pro doručování domů. Jako další novinky se v kampani objeví mobilní aplikace ZOOT či rozšířená nabídka o sekce sportovního a outdoorového oblečení.

Pro efektivní zasažení mladší cílové skupiny ZOOT vstupuje také na platformu TikTok. Hned na úvodní část kampaně zapojuje deset předních českých TikTokerů včetně Anny Purič, Denisy Polákové nebo Denisy Grossové. Do kampaně se zapojili mimo jiné formou natáčení Tik Tok videí v ateliérech ZOOTu.

Kampaň vznikla kompletně in-house. 

-stk-