Brno podporuje podzemí a hlásí: „A proto tady metro nikdy nebude"

pondělí, 25. července 2022, 12:30 Aktuality, Reklama MediaGuru

TIC Brno zveřejnilo nová videa na podporu brněnského podzemí. Jejich autorem je design studio Street Dog.

Brněnské podzemí, foto: Michal Růžička

Brněnské podzemí, foto: Michal Růžička

TIC Brno zveřejnilo nová videa na podporu brněnského podzemí. Jejich autorem je design studio Street Dog. Videa jsou součástí ucelené kampaně, která má za cíl komunikovat fenomén a různorodost rozsáhlého brněnského podzemí. Jeden z claimů zní: „A proto tady metro nikdy nebude".

Série videí na stopáži jedné minuty rozehrává situace obyčejného života v Brně. Souběžně, v dolní polovině obrazovky, ale rozvíjí příběhy světa pod povrchem. Podle autora nápadu a tvůrce videí Ondřeje Doležala ze studia Street Dog hledají videa odpovědi na základní otázky spojované s životem pod povrchem města: „Kam to vede? Jak je to hluboko? Je tam někdo? Viděl jsi to? Co to bylo? Je to pravda? Nevím, slyšel jsem to. Dějí se tady divný věci, nahoře i dole, které nejdou vysvětlit. Proto je tohle město tak výjimečný. Paranormální město a paranormální lidi.“ Studio Street Dog stojí i za videi k destinační kampani Brno True Story, včetně kontroverzního a marketingově úspěšného počinu Love&Hate Brno se zpěvačkou Muchou.

„Nechtěli jsme klasická turistická videa popisující suše jednotlivá místa v podzemí. Cílem bylo vytvořit obsah, který zaujme a naláká i nové cílové skupiny nad rámec těch lidí, kteří běžně návštěvu podzemí vyhledávají. Obsah, který bude představovat brněnské podzemí jako fenomén v celé jeho šíři v dlouhodobém horizontu a bude mít virální potenciál na sociálních sítích,“ popisuje Jana Janulíková, ředitelka TIC Brno. Videa se natáčela v centru města, svým sdělením a claimy odkazují na brněnská specifika a obsazeni jsou v nich herci i neherci z Brna.

Zdroj: TIC Brno

Zdroj: TIC Brno

Zdroj: TIC Brno

V rámci ucelené marketingové kampaně plánuje TIC Brno podporu videí na sociálních sítích, konkrétně YouTube, Instagram a Facebook. Budou také umístěna na novém webu podzemibrno.cz. Ten byl spuštěn v polovině července a jsou na něm přehledně popsána jednotlivá místa, která mohou zájemci v Brně navštívit. Kromě praktických informací obsahuje i zajímavé informace o historii brněnského podzemí, to vše doplněno kolážemi fotografií. Web je spuštěn v české i anglické jazykové mutaci a umožní tak navazující online kampaň v České republice i v zahraničí.

-mav-