Do Česka vstoupil portugalský Luggit, doručí zavazadla

pondělí, 18. července 2022, 07:15 Aktuality, Marketing MediaGuru

Na český trh vstoupil portugalský start-up Luggit, nabízí cestujícím vyzvednutí a doručení zavazadel.

Zdroj: Luggit

Zdroj: Luggit

Portugalský technologický start-up Luggit vstoupil na český trh. Služba, jež je zatím dostupná v Lisabonu, Portu a ve Vídni, nabízí cestujícím vyzvednutí a doručení zavazadel v reálném čase prostřednictvím tzv. ‚keeperů‘.

„Praha je pro nás atraktivní z několika důvodů. Město má podobné vlastnosti jako Lisabon a Porto a jedno letiště nedaleko centra, takové podmínky již známe, a umožňuje nám využít zkušenosti z Portugalska. Praha má také celoroční turistický ruch, a to je důležité pro udržení rozvoje naší společnosti. Blízkost Vídně nám navíc umožňuje plynule vést oba trhy,“ říká Ricardo Figueiredo, spoluzakladatel a CEO společnosti Luggit. 

Luggit umožňuje turistům v reálném čase požádat ‚keepera‘, aby kdekoli vyzvedl jejich zavazadla, uložil je na tak dlouho, jak je potřeba, a doručil je na zvolené místo ve zvoleném čase. Majitelům hotelů a apartmánů platforma zase nabízí snadná a levná řešení pro zavazadla svých hostů a umožňuje těmto provozovatelům být proaktivní při poskytování nových služeb pro hosty. „Zamysleme se nad všemi rozhodnutími, která nakonec kvůli zavazadlům děláme, od rezervace letenek s pozdějším příletem, které jsou dražší až třeba po skoro celodenní nošení zavazadel na místo ubytování nebo do hotelu. Zjistili jsme, že díky systému Luggit je celé cestování mnohem pohodlnější a flexibilnější,“ přibližuje Figueiredo.

Služba je k dispozici prostřednictvím mobilní aplikace pro systémy iOS a Android nebo přes webové stránky. Zákazník pouze uvede místo s časem vyzvednutí a doručení a dále počet a druh zavazadel. Přístup má ke všem informacím o službě, konkrétně o řidiči a vozidle. Po předání zavazadla se také dozví, kde a u koho je zavazadlo uloženo, dokud je v péči společnosti. Důraz je kladen na bezpečnostní prvky. Všechna zavazadla jsou kryta pojištěním, ať už Standard, nebo Premium, a za přítomnosti zákazníka se zapečetí sponou s QR kódem, přes který lze sledovat zavazadlo v reálném čase. Luggit také nabízí možnosti pro firmy z cestovního ruchu, kterým vytvoří personalizovanou webovou stránku pro rezervaci služby, ať už kvůli„early check-in“, nebo „late check-out“. 

Start-up Luggit vznikl v roce 2019, kdy byl spuštěn v Lisabonu a Portu. Nedávno expandoval do Vídně. Na těchto trzích navázal partnerství s místními ubytovacími společnostmi, hotelovými řetězci a cestovními kancelářemi, například s GuestReady, LovelyStay, Melia Hotels a dalšími. 

„V letošním roce očekáváme čtyřnásobný růst oproti předchozímu roku, v létě přepravíme 40000 zavazadel a nyní aktivně rosteme s měsíčním tempem růstu zákazníků o 67 % a příjmů o 72,5 %,“ dodává Figueiredo. Společnost získala v roce 2019 investici ve výši téměř 10 milionů korun, v prvním čtvrtletí roku 2023 plánuje další investiční kolo. 

-stk-