Emma Capital získala většinu ve vyhledávači nábytku Favi

pondělí, 4. července 2022, 12:00 Aktuality, Internet & Mobil MediaGuru

Emma Capital Jiřího Šmejce majetkově vstoupila do společnosti Favi online, vyhledávače nábytku Favi.cz.

Zdroj: Favi

Zdroj: Favi

Skupina Emma Capital Jiřího Šmejce oznámila, že ukončila jednání o kapitálovém vstupu do internetového vyhledávače nábytku a dekorací Favi online. Od dosavadního majoritního vlastníka, společnosti Pale Fire Capital, odkoupila jeho podíl ve výši 65 % a polovinu jejich 35% podílu získala rovněž od zakladatelů firmy – Jana Sellers-Zajice a Radomíra Hejla. Podíl Emma Capital tak činí 82 %, zbytek drží nadále oba zakladatelé firmy. Cenu transakce se všechny zúčastněné strany rozhodly nezveřejňovat.

Jan Sellers-Zajic a Radomír Hejl založili společnost Favi jako start-upový projekt v roce 2016. Dnes nabízí své služby na devíti evropských trzích, mimo jiné v Rumunsku, Maďarsku, Polsku, Itálii, Velké Británii a Švédsku.

Webové stránky Favi navštěvuje v současnosti přes deset milionů uživatelů měsíčně. Vybírat si mohou z pěti milionů položek od více než dvou tisíc prodejců nábytku a bytových doplňků.

„Firma dobře zapadá do našeho portfolia v oblasti e-commerce a věříme, že v některých oblastech budeme schopni vytvářet zajímavé synergie. Zároveň jsem přesvědčený, že díky našemu finančnímu zázemí můžeme dodat další impuls k už tak obdivuhodnému rozvoji společnosti,“ uvedl Michal Houšť, partner Emma Capital.

Operativní řízení společnosti zůstane nadále v rukou jejích zakladatelů, působnost skupiny EMMA Capital se zaměří především na rozhodnutí strategického charakteru. V pozici generálního ředitele (CEO) zůstává nadále Jan-Sellers Zajic. Druhý ze zakladatelů firmy, Radomír Hejl, bude nadále působit v roli technického a produktového ředitele (CTO / CPO).

Emma Capital loni vstoupila i do společnosti Mailstep, jejíž služby využívá více než 200 významných českých i mezinárodních e-shopů, jimž Mailstep připravuje přes 10 tisíc zásilek denně. Na poli e-commerce je Emma Capital aktivní také na chorvatském tržišti Bazzar a v řecké kurýrní službě online objednávek BoxNow.

-mav-