Fotbalová Slavia Praha změnila logo a vizuální identitu

pátek, 15. července 2022, 10:15 Aktuality, Marketing MediaGuru

Fotbalový klub Slavia Praha mění své logo a vizuální identitu. Základem loga je nově jen červená slávistická hvězda.

Nové logo a identita klubu Slavia Praha, zdroj: Touch Branding

Nové logo a identita klubu Slavia Praha, zdroj: Touch Branding

Fotbalový klub Slavia Praha mění své logo a vizuální identitu. Současné logo klub používal 26 let a svým vzhledem už nereflektovalo trendy v identitách fotbalových klubů a obtížně se využívalo při komunikaci v digitálních médiích. Rebranding připravilo studio Touch Branding, které připravilo designové nebo komunikační projekty pro O2, Kofolu, Prague City Tourism, Národní divadlo, CTP nebo Divadlo Spejbla a Hurvínka. Nová slávistická identita vznikala v několika fázích a její vývoj celkově trval rok a půl. Finální implementaci má na starosti interní tým Slavie.

„Použitím tří nejsilnějších klubových symbolů inovativním způsobem jsme dali Slavii zcela nový a unikátní vzhled, aniž bychom měnili klíčové prvky značky,“ říká o rebrandingu jeho autor Neil Johnston, senior designér ze studia Touch.

Nová identita staví celý vizuální systém na červené hvězdě hrotem dolů a červenobílých dresech. Logo se zjednodušilo, jeho základem je nově jen červená slávistická hvězda. Tento symbol je s klubem spjatý od jeho počátků v roce 1892. „Celkem brzo ze začátku padlo odvážné rozhodnutí, že logem bude pouze slávistická hvězda. Nešlo se tedy cestou mírné úpravy stávajícího loga, ale zvolila se výrazná změna,“ říká Martin Marušinec, kreativní ředitel studia Touch. Jméno v logu se zkrátilo z SK Slavia Praha na Slavia.

Slávistické barvy dominují všem materiálům, a to díky systému vyřezávání elementů z loga. Součástí nového vizuálního stylu je taky písmo Slavia Headline. Písmo vzniklo úpravou písma Wallopod Martina Váchy, designéra pražské písmolijny Displaay. Slavia Headline vzniklo jako doplněk k novému logu a obsahuje hroty, které tvarově vychází z pěticípé hvězdy.

Nová identita se při své aplikaci opírá o motion design. Postupně se budou místo statických sdělení zavádět animované, a to jak v rámci stadionu, tak i na sociálních sítích. Na animacích studio Touch spolupracovalo s motion designerem Lukášem Koudelkou.

V rámci nové identity vznikl taky systém pro sjednocení log značek spojených se Slavií, zejména různých přidružených organizací. V slávistickém fanshopu je již možné pořídit si první suvenýry s novým logem a další produkty budou přibývat během sezony.

-mav-