Globus rozšiřuje koncept tzv. sortimentních světů

pondělí, 11. července 2022, 07:15 Aktuality, Retail MediaGuru

Koncept tzv. sortimentních světů Globus zavedl v Čakovicích a Českých Budějovicích, uplatněn bude i v novém hypermarketu ve Štěrboholích.

Zdroj: Globus

Zdroj: Globus

Globus otevře v příštím roce svůj šestnáctý hypermarket na českém trhu. V pražském Europarku Štěrboholy představí nový koncept tzv. sortimentních světů. Jeho součástí bude nejen pekárna, cukrárna, řeznictví, uzenářská výroba a restaurace, ale bude v něm možné si vyzvednout připravený nákup z e-shopu iGlobus.cz. 

„V přízemí obchodní centra pro zákazníky připravujeme hypermarket Globus na ploše téměř 11 tisíc m2, z toho je počítáno s prodejní plochou 6 000 m2. V 1. patře obchodního centra budou moci zákazníci navštívit Restauraci Globus o celkové ploše 1 289 m2. Vedle hypermarketu a restaurace nabídku služeb doplní Globus Café, iGlobus.cz a prodejní pult našich vlastních uzenářských specialit, včetně nového konceptu Drůbežího řeznictví Globus, které nabízí podestýlková kuřata s dobou výkrmu 56 dní. To je téměř dvojnásobek oproti běžným kuřatům. Tento nový koncept nyní úspěšně běží v našich pražských hypermarketech, ke kterým se tak Štěrboholy přidají,“ popisuje Jochen Baab, jednatel společnosti Globus  Příprava prostoru začne letos, první otevřenou provozovnou Globusu bude na podzim roku 2022 restaurace, následně pak na jaře 2023 samotný hypermarket. 

Kromě přípravy nové výstavby Globus investuje i do přestaveb svých stávajících provozoven, kompletní rekonstrukcí nedávno prošel hypermarket v Praze Čakovicích. Nabízí zákazníkům evropský formát velkého obchodu, který má být přehledný a přívětivý svým interiérem. Zohledňuje ale také zvýšené požadavky na šetření energií. 

Globus ve svém novém konceptu snižuje výšku regálů a přidává grafické prvky pro lepší orientaci uvnitř. Aby nakupování bylo pohodlnější, rozděluje Globus sortiment do tzv. světů. Sortiment je uspořádán tak, aby zákazníci našli spolu související zboží u sebe. „Tento formát obchodu již nyní funguje v Čakovicích a v Českých Budějovicích a se stejným úspěchem počítá Globus i pro novou filiálku v Europarku Štěrboholy,“ přibližuje Jochen Baab. 

Každoročně na rekonstrukce a inovace Globus vynaloží investice v řádu desítek milionů korun. Vedle toho se věnuje i expanzi do dalších lokalit. 

Globus: Díky novému konceptu nám rostou prodeje

pondělí 8. listopadu 2021

-stk-