Kaufland marketplace míří na český a slovenský trh

pátek, 22. července 2022, 12:55 Retail MediaGuru

Kaufland Marketplace bude příští rok dostupný také v Česku a na Slovensku. Tímto krokem bude Kaufland blíže ke spuštění nové technologie globálního marketplace.

Ilustrační foto, zdroj: Shutterstock

Ilustrační foto, zdroj: Shutterstock

Příští rok plánuje Kaufland marketplace vstup na český a slovenský trh. Tuzemští prodejci tak budou mít možnost nabízet své zboží milionům dalším zákazníkům pod záštitou této firmy. Nové online tržiště Kauflandu v Česku a na Slovensku je výchozím krokem ke spuštění technologie „Kaufland Global Marketplace“.

Kaufland.de marketplace je v Německu oblíbený a patří s více než 32 miliony návštěvníků měsíčně mezi nejúspěšnější prodejní platformy na tamním trhu. V Česku jsou marketplaces stále na začátku. Podle Davida Cikánka, head of sales společnosti Expando, celé odvětví s příchodem Kauflandu do Česka posílí. „Je tam stále velký potenciál k růstu a Kaufland tomu rozhodně pomůže,“ odhaduje.

Růst Kaufland.de (mil. euro), zdroj: Expando

Růst Kaufland.de (mil. euro), zdroj: Expando

Kaufland marketplace, zdroj: Expando

Kaufland marketplace, zdroj: Expando

Kaufland marketplace bude v České republice a na Slovnesku dostupný v roce 2023. Prodejcům nabídne příležitost oslovit nové zákazníky prostřednictvím platformy Kaufland.cz a Kaufland.sk. Kaufland bude tímto krokem o krok blíže ke globální marketplace, která má přinést rychlý přístup k mezinárodnímu online obchodu. „Velcí čeští hráči se asi bát nemusí, jejich pozice je stabilní, ti menší by naopak mohli podobné marketplaces využít jako svůj další prodejní kanál,“ doplňuje David Cikánek.

Více informací najdete na blogu Expando.

-tšl-